A Táncsport Hete – Mit kapunk a tánctól?

Minden sportág esetében kulcskérdés az, hogy a mozgáson túl milyen plusz tud adni az adott sport művelőjének? A tánc, azon belül is a társastánc esetében két olyan szakembert kértünk fel ennek a kérdéskörnek a körüljárására, akik a magyar táncsportban jártasak, és oktatják is azt. A két szakértő nem más, mint Molnár Andrea táncművész és Kapronczai Balázs, a Szigo TSE vezetője, továbbá a Magyar Táncsport Szakszövetség alelnöke.

Fotó: VértesFotó

Molnár Andreát a Sportágválasztó különböző rendezvényeiről is ismerhetik a futók, vagy a szabadidősportos eseményeket látogatók. A táncművész ugyanis nem egy futóversenyen tartott már bemelegítést a résztvevőknek. Hosszú éveket töltött el a magyar és a nemzetközi táncparketteken, így tisztában van azzal, hogy milyen élményekkel gazdagodik az, aki a tánc mellett teszi le a voksát.

„Mindenekelőtt olyan közösségi élményben lesz része, amely az egész életére kihat. Egy gyerek esetében például hamar megtanul együttműködni, mert páros műfajról van szó. Első ránézésre a laikusok szemében annyira nem felfedezhető, de a legkomplexebb sportágak egyike, hiszen rengeteg izmot átmozgat” – mondta Molnár Andrea, akivel kapcsolatos az a sokak számára talán friss hír, hogy a Playboy egyik múzsajelöltje, és hogy azzá válik-e, az csak a voksolókon múlik.

Molnár Andrea

A Sportágválasztó Magazin elindította a Táncsport Hete sorozatot. Ebben bemutatjuk az egyik legszebb pontozásos sportágat abból az apropóból, hogy február 2-án és 3-án Budapesten megrendezik a Táncsport Magyar Bajnokságokat és a Hungarian Dance Open 2019-et. A kétnapos verseny helyszíne a MOM Sport- és Rendezvényközpont, bővebb infók a verseny honlapján.

Kapronczai Balázs egész élete a táncról szól. Jelenleg a Szigo TSE-t irányítja, emellett sportvezetőként a Magyar TáncSport Szakszövetség alelnökeként tevékenykedik.

Kapronczai Balázs

„Ebben a sportágban is elsősorban a rendszerességet  és a fegyelmet tanulja meg egy gyerek és azt, hogy a befektetett munkának meglesz a gyümölcse. Hamar rájön arra, hogy csak akkor lesz eredmény, ha hetente háromszor, vagy négyszer eljár edzésre. Ezen kívül megtanul egy olyan nyelvezetet, amelyet a világ bármelyik pontján értenek. A táncnak ugyanis fantasztikus kifejező eszköztára van” – nyilatkozta a Sportágválasztó Magazinnak Kapronczai Balázs.

Az angolkeringő eleganciája és a szamba magával ragadó lüktetése a kicsik táncában is tetten érhető:

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!

Szeretnék bővebb információt és telefonos megkeresést a rendezvény szponzorációs lehetőségeivel kapcsolatban.


New York Shop

szájhigiéniai prémium termék forgalmazó

A New York Dental cégcsoport több mint 25 éve foglalkozik a magyar fogorvosok és lakosság szájhigiéniai termékeinek forgalmazásával. Az egészségünk elengedhetetlen hozzátartozója a megfelelő szájhigiénia.

6-12 év kor között már kibújnak a maradandó csontfogak. Kiemelten fontos, hogy az egészséges fejlődésük érdekében megfelelő szájhigéniai szokásokat alakítsunk ki. A célunk, hogy támogassuk és ösztönözzük a rendszeres, helyes fogmosás fenntartását a megfelelő termékekkel, különösen, amikor a gyermek önállóan kezd fogat mosni.

Hatalmas öröm számunkra, hogy a New York Shop szájhigiéniai állapotfelméréssel és személyreszabott prémium szájhigiéniai termékekkel segítheti a junior életmódváltókat.