A terembe is beköltöznek a terepakadályfutók

Mostantól más neve lesz a Terepakadályfutó Szövetségnek (TEFUTSZ). A szervezet a bíróság végzése alapján Terepakadályfutó és Akadálysport Szövetség nevet vette fel. Rozina Tamás alelnök a Sportágválasztó Magazinnak elmondta, a formai változtatás már korábban kezdetét vette.

„A bírósági végzés szerint Terepakadályfutó és Akadálysport Szövetség lettünk. Azzal, hogy a nevünkbe belekerült külön az, hogy akadálysport, nyitunk a termes műfaj felé is” – összegzett az alelnök.

A változtatással a szervezet profilja jobban illeszkedik a nemzetközi szövetség (OCR) rendszerébe.

Az egyre dinamikusabban fejlődő sportágat irányító szövetség egyik kiemelkedő feladata az, hogy az akadálypályákra csábítsa azokat, akik most „csak” futnak.

A magyar terepakadályfutók háza táján nem unatkoztak az elmúlt egy évben. Sporttörténelmi Eb-n vettek részt, ugyanis először fordult elő, hogy az újonnan megalakult szövetség versenyzőket indított világversenyen, rendezvényeiken egyre többen húznak futócipőt, és a közelmúltban írtunk mi is arról, hogy a terepakadályfutó események szintet léptek, és például az előttünk álló közép- és hosszútávú magyar bajnoki futamokon OCR-kvalifikációs pontokat lehet gyűjteni. Ez azt jelenti, hogy a szeptember 15-i Atomfutás és a szeptember 22-i ExtrémTrail-en akár nemzetközi mezőny is rajthoz állhat.

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!