Teljesen mindegy, hogy újévi fogadalomról vagy bármilyen egyéb célkitűzésről beszélünk, van egy nagyon fontos pont, amivel kevesen foglalkoznak: a célok személyre igazítása. Mindenki tud már célt kitűzni, azonban ez nagyon ritkán az, ami valóban szükséges és/vagy megvalósítható – mondja Zsolt Eszter, a Nagy Életmódválasztó programunk szakembere. Nézzük, mire érdemes törekedni!

„Gyakran találkozom olyannal, hogy valaki olyan tulajdonságain akar radikálisan változtatni, amelyeken nem tud, mert nem is lehet. Ha “elvarázsolt”, szárnyaló elméjű, álmodozó típus vagy, ne várd magadtól, hogy racionális legyél, csak mert úgy gondolod, hogy attól sokkal jobb lenne neked! Határozd meg, hogy melyek azok a helyzetek (munka, szülői szerep, akármi), ahol igenis földhöz ragadottabbnak kell lenned, és melyek azok a területek, ahol elmélyedhetsz a belső kis világodban. Hagyj magadnak időt és teret, hogy önmagad légy, mert így sokkal könnyebb lesz a kényelmetlenebb szituációkkal is megbirkóznod.

Ha nehezen megy a lazulás, ha nem szereted, ha kicsit is megborul a napirended, ne akarj te lenni a világ legrugalmasabb embere! Haladj kis lépésekben és gyakorolj olyan helyzetekben, ahol még éppen csak annyira kell kilépned a komfortzónádból, amit elbírsz, de azt tedd meg minél gyakrabban!

A fejlődéshez tényleg ki kell lépned a kényelmes, megszokott kis rutinjaidból. De hogy mekkorát, és milyen irányban lépsz, nem mindegy. Ezért is olyan fontos az önismeret: ha tudod, hogy honnan indulsz, tudod azt is, hogy mit érhetsz el, és nem kergetsz majd elérhetetlen változásokat.

Ne akarj olyan célokat magadra venni, amelyek nem rád lettek szabva! Azért, mert a barátnőd/ szomszédod/valamelyik influenszer olyan, amilyen, nem jelenti azt, hogy neked is olyannak kell lenned – és nem jelenti azt, hogy az lenne az egyetlen út a boldogsághoz. Keresd meg a saját irányod, aminek nem kell megfelelnie semmilyen külső véleménynek vagy elvárásnak – csakis saját magadnak! Magadból akard kihozni a legtöbbet, ne kreálj és hajkurássz egy olyan képet, amely nem te vagy, és nem is kell, hogy legyél! Nem egyszerű, de minél több időt szánsz önmagad megismerésére, annál tisztábban körvonalazódik majd, hogy mire is van szükséged.”

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!