Állítsuk meg a nők elleni erőszakot!

November 25., vasárnap, 6:00–20:00, Érd, Diósd, Százhalombatta.

Még mindig túl sok nő él bántalmazottként, még mindig félve megyünk ki az utcákra, még mindig bármikor és bárhol érhet minket támadás, zaklatás. Naponta aggodalmat látunk szeretteink szemében, amikor futni indulunk. Félve futunk, sérült biztonságérzettel, nyomkövető alkalmazásokkal, gyakran önvédelmi eszközökkel.

Csatlakozva a nők elleni erőszak megszűntetésének világnapján szerveződő közösségi futáshoz, Érden és Diósdon is felhívjuk a figyelmet arra, hogy a nők biztonsága közös ügyünk. Közös felelösségünk olyan körülményeket teremteni, amelyben a nők nyugalomban, erőszaktól nem félve élhetik a mindennapjaikat és sportolhatnak, futhatnak ott és akkor, amikor módjukban áll és szeretnének.

Közösségi futásunkkal a települések vezetőit is kérjük, figyeljenek ránk, gondoljanak a fejlesztések tervezésekor a lányaikra, párjukra, az édesanyákra:

  • jobban kivilágított utcákat szeretnénk,
  • működő térfigyelő kamerákat szeretnénk, 
  • polgárőröket szeretnénk,
  • több figyelmet szeretnénk.

Csatlakozz közösségi futásunkhoz, ezen a napon fuss Érd és Diósd főútjain, legyél látható, futásodról készíts egy fotót és töltsd fel az eseményhez! Állj ki magadért, párodért, lányodért! Egyéni vállalásod is számít!

Facebook-esemény →

Nyomtasd ki és viseld a ruhádon: #haddfussak #eroszaknelkul

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!