Arany és bronz junior férfi párbajtőrben

Nagyon jól szerepeltek junior férfi párbajtőrözőink a szabácsi Világkupa-versenyen. A 226 indulóból öt magyar fiatal jutott a legjobb 32-be, Farkas Csaba egészen az aranyéremig menetelt. Majdnem magyar házidöntő lett, Koch Máté végül szoros meccsen kikapott az elődöntőben, így harmadikként végzett.

A szerbiai Szabácson rendezték a junior férfi párbajtőr egyéni Világkupa-versenyt. Fontosságát még inkább emelte, hogy a február 3-i viadal volt az utolsó, ami beszámított a hazai ranglistába a közelgő korosztályos Európa- és világbajnokság előtt.

A 226 fiatalt felvonultató, rendkívül erős mezőnyben, mintegy 12 órán át tartó küzdelem után a keszthelyi Farkas Csaba szerezte meg az aranyérmet, eddigi pályafutása legnagyobb sikerét elérve. Eitner Kinga tanítványa az elődöntőben legyőzte a világranglistát vezető cseh Jurkát, a döntőben pedig a francia Mideltont. Koch Máté, Halla Péter tanítványa szintén nagyszerűen szerepelt, harmadik lett.

Nem lesz egyszerű dolga Eitner Kinga junior válogatott edzőnek, hiszen ki kell választania négy fiatalt, aki az Eb-re és a vb-re utazik, miközben öt olyan versenyzője van, aki állt junior Világkupa-dobogón ebben a szezonban.

Junior férfi párbajtőr egyéni Világkupa

Szabács (Szerbia), 226 induló

  • Nyolcaddöntő: Koch-Buzzacchino (olasz) 15:14, Farkas-Raulo (francia) 15:11.
  • Negyeddöntő: Koch-Philippe (francia) 15:5, Farkas-Temiryaev (amerikai) 14:13.
  • Elődöntő: Farkas-Jurka (cseh) 15:12, Koch-Midelton (francia) 13:15.
  • Döntő: Farkas-Midelton (francia) 15:10.

További három magyar jutott a legjobb 32 közé: Andrásfi Tibor, Bende Bence és Majnik Roland.

Forrás: Magyar Vívó Szövetség

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!

Szeretnék bővebb információt és telefonos megkeresést a rendezvény szponzorációs lehetőségeivel kapcsolatban.

New York Shop

szájhigiéniai prémium termék forgalmazó

A New York Dental cégcsoport több mint 25 éve foglalkozik a magyar fogorvosok és lakosság szájhigiéniai termékeinek forgalmazásával. Az egészségünk elengedhetetlen hozzátartozója a megfelelő szájhigiénia.

6-12 év kor között már kibújnak a maradandó csontfogak. Kiemelten fontos, hogy az egészséges fejlődésük érdekében megfelelő szájhigéniai szokásokat alakítsunk ki. A célunk, hogy támogassuk és ösztönözzük a rendszeres, helyes fogmosás fenntartását a megfelelő termékekkel, különösen, amikor a gyermek önállóan kezd fogat mosni.

Hatalmas öröm számunkra, hogy a New York Shop szájhigiéniai állapotfelméréssel és személyreszabott prémium szájhigiéniai termékekkel segítheti a junior életmódváltókat.