Arany, ezüst, bronz… nagyon bekezdtünk

Szocsiban, a kadet és junior Európa-bajnokság nyitónapján két magyar lány vívta a döntőt párbajtőrben! Muhari Eszter arany-, Dékány Kinga ezüstérmet szerzett. Férfi kardban Kaiser Balázs bronzérmet nyert.

Nagyon bekezdtek fiatal vívóink a Szocsiban zajló kadet és junior Eb nyitónapján. Tudtuk, persze, hogy a kadet korosztályban női párbajtőrben erősek vagyunk, de hogy két magyar lány vívja a döntőt… az azért a legoptimistább várakozásokat is felülmúlta.

Muhari Eszter és Dékány Kinga is könnyedén jutott a döntőbe, egy-egy szoros meccsük volt – a nyolcaddöntőben –, lenyűgözően magabiztos teljesítményt nyújtottak.

Dékány Kinga (balra) és Muhari Eszter a kadet és junior Eb döntőjében.

Kaiser Balázs (a nyitóképen, balról) nagyszerű vívással jutott el az elődöntőig, ahol 14:10-ről fordított (!) a román Pastinnal szemben, és ezzel az érem már biztos volt. A döntőben viszont alulmaradt orosz riválisával szemben, pedig 11:7-re még ő vezetett… De kár ezen bánkódni, hiszen a bronzérem is nagyon szép eredmény.

Kadet és junior Európa-bajnokság, Szocsi

Kadet női párbajtőr egyéni, 81 induló

  • Nyolcaddöntő: Büki-Feygin (izraeli) 15:14, Dékány-Beken (belga) 15:13, Muhari-Bieleszova (cseh) 15:13.
  • Negyeddöntő: Büki-Kowalczyk (olasz) 8:15, Dékány-Szadova (ukrán) 15:10, Muhari-Zelencova (ukrán) 15:7.
  • Elődöntő: Muhari-Kowalczyk (olasz) 15:10, Dékány-Staszulonek (lengyel) 15:7.
  • Döntő: Muhari-Dékány 15:8.
  • Végeredmény: 1. Muhari Eszter (edző: László István, válogatott edző: Partali Csaba), 2. Dékány Kinga (edző: Galli Zsolt, válogatott edző: Partali Csaba), 3. Kowalczyk (olasz) és Staszulonek (lengyel), 5. Büki Lili (edző: Plásztán Attila, válogatott edző: Partali Csaba)…

Kadet férfi kard egyéni, 56 induló

  • Nyolcaddöntő: Baaken-Zmau (román) 15:9, Kaiser-Broniszewski (lengyel) 15:8.
  • Negyeddöntő: Kaiser-Pastin (román) 15:14, Baaken-Halimbekov (orosz) 12:15.
  • Elődöntő: Kaiser-Halimbekov (orosz) 12:15.
  • Végeredmény: 1. Halimbekov (orosz), 2. Ren (brit), 3. Kaiser Balázs (edző: Kovács Laura, válogatott edző: Ravasz Etele) és Juzsakov (orosz), …8. Baaken Mátyás (edző: Decsi István, válogatott edző: Ravasz Etele)…

Forrás: Magyar Vívó Szövetség

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!