Babát vár a Tokióban bravúros bronzot nyerő Kovács Sarolta

A novemberig tartó pihenőjét már befejezte a tokiói olimpián bronzérmes Kovács Sarolta, aki a következő idényben nem versenyez, de gyermeke megszületése után visszatér a sportágába. A székesfehérvári Alba Volán SC öttusázója májusra várja első gyermekét.

“Az olimpia után hosszú szabadságot kaptam, csak a múlt héten kellett jelentkeznem a klubomnál. Ezt meg is tettem, de bejelentettem, hogy a következő idényt versenyzés szempontjából kihagyom, mert május közepén kisbabánk születik” – mondta az MTI-nek Kovács Sarolta, akinek tavasszal a térdét kellett műteni, majd egy vérrög miatt hagyott ki újabb heteket. Nem hogy az olimpiai indulása volt veszélyben, de annál sokkal több is. Aztán felgyógyult. És felkészült Tokióra, hogy aztán harmincévesen, csodaszép versenyzéssel, korábbi egyéni világbajnokként megszerezze élete első olimpiai érmét.

Remélhetőleg, nem az utolsót, ugyanis szülés után visszatér az öttusába és még két éve marad, hogy a párizsi játékokra felkészüljön. A sportágat sokkoló döntésről, amely szerint a 2024-es játékok után a lovaglást kiveszik a tusák közül, markáns véleményt fogalmazott meg.

“Bár engem versenyzőként valószínűleg nem fog érinteni a lovaglás nélküli öttusa, mégis felháborít a nemzetközi szövetség hirtelen jött határozata, több más társamhoz hasonlóan én is aláírtam a lovaglás melletti kiállást. Kedvenc számom volt ez a tusa, és arra is emlékszem, kisgyerekként nagyon vártam, hogy végre lovagolhassak. Most pedig az egyesületnél a kicsinyeken látom, mennyire szeretnének már lovagolni, vagy aki már lovagol, nagyon élvezi” – mesélte Kovács Sarolta, aki amíg teheti, minden délután lejár az egyesületbe, könnyű edzésekkel tartja magát formában. Lőni, valamint futni tud, és jelenlétével is segíti a társak és a fiatalabbak felkészülését.

 

Fotó: Magyarock

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!