A Babos Síklub a kezdetektől, a második rendezvényünk óta vesz részt a Nagy Sportágválasztókon, vagyis az egyesület vezetőjének, Babos Sándornak bőven van tapasztalata az eseményről. Természetesen idén is ott lesznek, hogy minél több gyerekkel – és igény szerint felnőttel – megismertessék a síelést.

– Rengeteg élménnyel gazdagodtunk a korábbi Nagy Sportágválasztókon. Nagyon jó érzés, amikor úgy mennek el a gyerekek a standunktól, hogy fülig ér a szájuk, és már nyúzzák is a szülőket, hogy járjunk a Babos Síklubba, mert ez annyira jó volt.

Mivel lehet a leginkább felkelteni a gyerekek érdeklődését?

– Szerintem azzal, ha megmutatunk nekik mindent. Próbáljanak ki minél több sportágat. Aztán az oktatón múlik, hogy meg tudja-e fogni a gyereket. Ez maximális odafigyeléssel, sok dicsérettel, pozitív megerősítéssel, és erőszakmentes kommunikációval érhető el. Ez az, amiből még mindig viszonylag keveset kapnak a gyerekek. Még mindig nagyon sok az idejét múlt, poroszos szemléletű edző. De ez a módszer ma már nem működik. Mi rengeteget dolgozunk oktatás-módszertanunkon, és oktatóink ilyen irányú képességeinek a fejlesztésén. Meg is hálálják ezt a gyerekek. Mégpedig azzal, hogy mindig nagy örömmel járnak vissza hozzánk.

Hogy érzed, miért lenne fontos, hogy a gyerekek sportoljanak, mozogjanak?

– Nem lehet sport nélkül egészségesen élni. Ez persze nemcsak a gyerekekre, hanem a felnőttekre is igaz.

Mit tud adni a te sportágad azoknak, akik mellettetek döntenek?

– A siklás élménye mellett egy olyan egészséges mozgásformát, amelyet a téli időszakban is a szabadban, friss levegőn lehet űzni, és ezzel az immunrendszert erősíthetjük. Ez a szimmetrikus mozgás az agyat is úgy fejleszti, hogy pozitív hatással van az egyéb (pl. kognitív) területek fejlődésére. Ez a sportág akkor is nagy élménnyel űzhető, ha valaki nem szeretne versenyezni, és csak szabadidősportként csinálná. Ha egyszer megtanulod, utána sohasem felejted el. A sítudás örök. A síelés a legjobb rekreációs tevékenység. Mindenkinek ajánlom!

A május 27-28-ai Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó eseményre a belépés INGYENES, de REGISZTRÁCIÓHOZ kötött!

Regisztrálj most: https://sportagvalaszto.hu/nagy-sportagvalaszto/

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!