Bácskai Sára Luca bronzérmet szerzett

A magyar EB-küldöttség legfiatalabbja a bronzérem mellett az összetett 7. helyet is besöpörte a drezdai rövidpályás Európa-bajnokságon. A női váltó ezüstérmes lett, a férfi váltónk pedig bronzéremmel térhetett haza.

A rövidpályás gyorskorcsolya (short track) Európa-bajnokságot Drezdában rendezték (2018. január 12–14.), a magyar küldöttség egy ezüst- és két bronzérmet szerzett.

Az 1500 méter döntőjében a 18 éves Bácskai Sára Luca két holland, két olasz és egy orosz riválissal versengett. Bátran versenyezve, a táv nagy részében a harmadik helyen korcsolyázott. Végül a negyedik helyen haladt át a célvonalon, de az előtte végző versenyzőt kizárták, így a magyar lány állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

Bánhidi Ákos menedzser elégedett volt a mieink szereplésével, azt külön kiemelte, hogy az EB-n szerepeltek közül a legfiatalabb magyar versenyző, Bácskai Sára Luca az értékes hetedik helyen végzett összetettben. Szerinte a váltók teljesítménye is értékes információkkal szolgált, még lehet tanulni a hibákból az olimpiáig, a csapat és az edzői stáb pedig mindent megtesz azért, hogy onnan még fényesebb érmekkel térhessenek haza versenyzőink.

Forrás: Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!