Baji már az olimpiára koncentrál

Már az idén ki szeretné harcolni az olimpiai indulás jogát a világbajnoki bronzérmes gátfutó Baji Balázs. A londoni vb harmadik helyezettje az M1 aktuális csatornán hétfőn azt mondta, szeretne jó formában érkezni a dohai világbajnokságra és ott esetleg megismételni a 2017-es szereplést. Ugyanakkor hozzátette: talán még fontosabb, hogy az olimpiai kvalifikációja sikerüljön idén, és úgy készülhessen a következő szezonra, hogy ott lehet Tokióban.

Azzal kapcsolatban, hogy a vb szokatlanul későn, szeptember végén-október elején lesz, úgy fogalmazott, hogy akkor már rendszerint a pihenője végén szokott tartani, így érdekes feladatnak ígérkezik a formaidőzítés – tudósít a Magyar Távirati Iroda. Ami a közelebbi feladatot illeti, beszélt arról, hogy a március elején sorra kerülő glasgow-i fedettpályás Európa-bajnokságig még Lengyelországban és Németországban, illetve a hazai országos bajnokságon áll rajthoz.

„Bízom benne, hogy szépen, fokozatosan fogok javulni, és a csúcsot majd ott fogom elérni az Eb-n” – tette hozzá. Baji január 27-én, Párizsban 7.73, majd múlt pénteken, Berlinben 7.76 másodpercet futott 60 méter gáton. Szóba került a 2023-as budapesti világbajnokság is, melyen a 29 éves gátfutó indulni szeretne. „Nagyon bízom abban, hogy az egészségem és a jó formám addig kitart, és egy óriási álmom válhat valóra azzal, hogy én ott rajthoz is tudok állni” – mondta.

Fotó: facebook.com/baji.balazs

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!