Bronzból van a korona

Utolsó kadet Eb-jén vett részt Szocsiban Pusztai Liza. 17 éves kardozónk a korábbi két egyéni kadet Eb-arany után ezúttal (egy tussal veszítve az elődöntőben) bronzérmet szerzett, megkoronázva eddigi teljesítményét a kadet Európa-bajnokságokon – bár még csapatban gyarapíthatja az éremkollekciót.

Pusztai Liza aranyérmében mindenki bízott, hiszen a két korábbi kadet Eb-t megnyerte kardozónk. Szocsiban is nagyon meggyőző volt, a csoportból továbbjutva a legjobb 32 között 15:2-re lemosta a román Pantist, majd következett a nyolcaddöntő, és egy könnyed 15:7 a holland Buitenhuis ellen, és nem lett sokkal szorosabb a negyeddöntő sem, az olasz Taricco ellen (15:9). Az érem tehát már biztos volt. Az elődöntő már nehezebb feladat volt a bolgár Ilijeva ellen, 14:14-es állásnál az utolsó találatot a bolgárnak ítélte a zsűri, így Liza nem jutott a döntőbe, egyéni kardban bronzéremmel zárta tehát a kadet Eb-t.

A bronzérem ellenére nyugodtan mondhatjuk, hogy Szocsiban megkoronázta eddigi teljesítményét, hiszen sorozatban harmadik kadet Európa-bajnokságán szerzett érmet. Egyéniben. Csapatban még szerezhet (az eddigiek mellé), ezzel lezárva a versenyzést ebben a korosztályban, legalábbis ami az Eb-t illeti. Mert a vb még csak ezután jön (ott egy arany és egy bronz az eddigi kollekció). Fantasztikus pályafutás… és nyugodtan mondhatjuk, hogy a java még hátra van.

Forrás: Magyar Vívó Szövetség

Nyitókép: Pusztai Liza földre ülve ad tust az ob-n (2017. novemberében), 16 évesen megnyerve első felnőtt egyéni magyar bajnoki aranyérmét. (Fotó: Magyar Vívó Szövetség)

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!

Szeretnék bővebb információt és telefonos megkeresést a rendezvény szponzorációs lehetőségeivel kapcsolatban.

New York Shop

szájhigiéniai prémium termék forgalmazó

A New York Dental cégcsoport több mint 25 éve foglalkozik a magyar fogorvosok és lakosság szájhigiéniai termékeinek forgalmazásával. Az egészségünk elengedhetetlen hozzátartozója a megfelelő szájhigiénia.

6-12 év kor között már kibújnak a maradandó csontfogak. Kiemelten fontos, hogy az egészséges fejlődésük érdekében megfelelő szájhigéniai szokásokat alakítsunk ki. A célunk, hogy támogassuk és ösztönözzük a rendszeres, helyes fogmosás fenntartását a megfelelő termékekkel, különösen, amikor a gyermek önállóan kezd fogat mosni.

Hatalmas öröm számunkra, hogy a New York Shop szájhigiéniai állapotfelméréssel és személyreszabott prémium szájhigiéniai termékekkel segítheti a junior életmódváltókat.