CoffeeRUN: Az összetart(oz)ás sportértéke

Egy sportegyesület, melyben profi terepfutóktól a mozgékony természetkedvelőkig, rutinos sportolóktól a kezdő kocogókig mindenki megtalálja a helyét. Egy csapat, amely sokszínűségében is az igazi egység és a családiasság ritka kincsét rejti.

Marton-Mlecsenkov Éva „Momma” 2014-ben alapította a CoffeeRUN-t, amely mára amatőr, rutinos és profi terepfutók egyesületévé nőtte ki magát. Az óbudai-hármashatárhegyi közösségi futásokon erős csapatszellemmel bíró, befogadó, sportszerető közösség született, tagjai – szó szerint – hegyen-völgyön át kitartanak saját és közös céljaik, illetve egymás mellett.

A csapat ma már ott van Magyarország minden jelentős vagy kisebb terepfutó- és futóversenyén, közösségi sportrendezvényén, legyen szó a százezreket megmozgató Budapest Maratonról, a nagy népszerűségnek örvendő családi futóeseményekről, akár a legkeményebb ultra-, trail- és triatlonversenyekről, sőt, a nagy hagyományú külföldi futóversenyekről.

Nem feltétlenül a napfelkelte miatt húznak futócipőt, de az ilyen reggeleknek különleges hangulata van.

Péntek hajnali nyargalástól a vasárnapi családi kocogásig

A CoffeeRUN specialitása a sokoldalúság, és ez rendszeres futóedzései, közösségi futásai kínálatában is megmutatkozik. Péntek hajnalban startol a Kolosy térről a „Classic” CoffeeRUN-edzés rutinos terepfutók részvételével, mely tizenöt tempós kilométert jelent a Hármashatárhegyen megfelelő mennyiségű szintkülönbséggel, háziversenyekkel és felejthetetlen természeti jelenségek megcsodálásával spékelve. A hosszúfutások sem maradnak el a csapat életéből: a Café Latte edzéstípus a 20 km fölötti távokra specializálódott, szerda esténként pedig a Balboa by night címre hallgató edzésen lehet jó társaságban futni a klasszikus Balboa-kört, vagyis a Fenyőgyöngye étterem és az Erzsébet-kilátó között kanyargó útvonalat. Kéthetente jelentkezik lazább tízes körökkel a Café Melange. A családok és az óvatos duhaj futók a vasárnapi Macikávén szaporázhatják a lépteiket. Néhány kilométernyi bátorító gyalog-galopp a friss levegőn, baráti hangulatban: kell ennél jobb program? Ezek mellett minden évben van CoffeeRUN Blue az Országos Kéktúra egy kijelölt szakaszán. Az egyesület versenyzői egységes csapatként jelennek meg szinte minden hazai terepfutó eseményen.

Nemcsak futással él az ember

A rendszeres futóedzéseken túl többek között közös jógázással és a Legyél te is tudatos terepfutó! előadássorozattal az egyesület arra is kiemelt figyelmet fordít, hogy tartson bármilyen szinten is, minden futó teljesebbé tehesse saját sportéletét kiegészítő mozgástípussal, megfelelő táplálkozási, egészségügyi és sportélettani ismeretekkel.

A futás fontos szerepet tölt be a CoffeeRUN-tagok életében, de a közösség nemcsak a futásról szól.

A CoffeeRUN közösséget épít és közösséget is vállal, így nem maradhat el hétköznapjaiból az önmagán túlmutató célok szolgálata sem. Futva, de nem futtában teszik a jót, hiszen Marton-Mlecsenkov Éva alapító is legfontosabb céljai között tartja számon az egymásra való odafigyelést, a másokkal való törődést. Legyen szó a Backpack Running kezdeményezéséhez való csatlakozásról, hajléktalanok „futó” reggelijéről, futólépésben történő szemétszedésről vagy jótékonysági futásokon való részvételről, a CoffeeRUN háza táján összetartásában és segítőkészségében is megedződik az ember. A csapathoz tartozás élményét szurkolói, szülinapi- és meglepetés-futásokon is átélheti minden CR-tag, akár kezdő, akár vérprofi.

CoffeeRUN: erős csapatszellemmel bíró, befogadó, sportszerető közösség született.

Edzések, közösségi és jótékonysági futások, háziversenyek, a legnagyobb sportrendezvények, egyéni fejlődés és közös csúcstámadás: a CoffeeRUN igazi, terepen kipróbált közösség, mely láthatóvá teszi az összetart(oz)ás sportértékét.

CoffeeRUN – Kapcsolat

Weboldal: coffeerun.hu

A legegyszerűbb, ha Facebookon keresed őket, hiszen ott szerveződnek az események: facebook.com/CoffeeRUNHungary

(Fotók: JakabA – Challengephoto)

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!