Darts – Lengyel és szerb győzelem a warm up-on

A férfiaknál 83, a nőknél 14 versenyző állt tábla elé a XX. Hungarian Darts Open Weekend bemelegítő versenyén, a warm up viadalon, amelyen dartsos és nem dartsos is elindulhatott. A nagyobb mezőnyben a szerbiai Oliver Ferenc, míg a hölgyeknél a lengyel Karolina Podgorska diadalmaskodott – tudtuk meg a Magyar Darts Szövetségtől.

A péntek délután 17 órai kapunyitást követően az eseménynek otthont adó Hotel Hungaria City Center termében igényesen kialakított környezet várta a dartsos hétvége résztvevőit.

A 19 órakor elkezdődött warm up verseny férfi mezőnyének döntőjébe szerb és román dartsos jutott be: ott a vajdasági magyar Oliver Ferenc 3-2-re győzte le Cristian Cimpocát. Legjobb magyarként Alexits Tamás a harmadik helyen végzett. A másik harmadik az angol Craig Venman lett, aki – a BDO világranglista 40. helyezettjeként – az első kiemeltje mind a szombati Hungarian Classic, mind pedig a vasárnapi Hungarian Darts Masters világranglista pontszerző versenynek. Érdekesség, hogy a négy közé jutásért a mindössze 13 esztendős Papp Rajmund csupán döntő szettben maradt alul Venman ellenében, aki a meccs után percekig gratulált az így ötödik helyezést elért fiatal riválisának.

A nők fináléjában a lengyel Karolina Podgorska 3-0-re múlta felül a román Andrea Bradot. A győztes hölgy – aki egyébként a híres lengyel dartsos, a 2017-es Winmau World Masterst megnyerő Krzysztof Ratajski párja az életben – ezzel megismételte tavalyi sikerét, hiszen egy esztendeje a világklasszis angol Deta Hedman legyőzésével szintén első lett a bemelegítő viadalon. Az idei megmérettetésen a magyarok közül Tóth Brigitta végzett legelőrébb, aki harmadik lett.  

A darts az egyik legdinamikusabban fejlődő sportág itthon is. Székely „Penge” Pál, az első magyar profi játékos a Sportágválasztó Magazinnak elmondta – kis túlzással – ez az egyik legegyszerűbb sport. „Ha valaki odaáll a tábla elé, megragadja a nyilakat, és céloz, előbb-utóbb eltalálja azt. Máris van sikerélménye. Onnantól csak csiszolni kell a technikát. Magyarországon egyre szélesebb a darts-os társadalom, és az amatőrversenyeken rengeteg induló van” – mondta Székely.  

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!