“Egy nem várt helyzet nem várt lehetőségeket is tartogathat számunkra”

Nagy Életmódválasztó programunk tagja, Pékó László Zsolt egy nagyon fontos jelenségre hívta fel a figyelmet. Nem csak az életmódváltóknak, de szinte mindenkinek gondot okoznak a váratlan történések. Nyilván persze ha valaki épp egy életvitel átalakításban van, neki egy ilyen momentumot kezelni még nehezebb. Nézzük, Laci hogy birkózott meg a sajátjával és mit ajánl a többieknek!

“Kedves Életmódváltók!

Most nem az edzésekről, nem a táplálkozásról vagy a pihenési időről szeretnék írni, hanem arról, hogy mi van akkor, ha váratlan esemény, vagy valamilyen betegség hátráltatja az előre eltervezett életmódváltó programunkat.

A sport mentáltréning külön is foglalkozik azzal a jelenséggel, ha nem várt, illetve nem befolyásolható dolog történik, ami felboríthatja napirendünket. Vannak ugyanis elemei az életünknek, amik nincsenek teljesen az uralmunk alatt, nincs közvetlen ráhatásunk a történtekre. Már önmagában ezt sem egyszerű elfogadni sokaknak, a normál ritmusból való kizökkenést pedig szinte személyes tragédiaként élik meg egyesek.

A múltkor egy fontos eseményre igyekeztem, de félúton az autóm megadta magát. Azt már tudtam, hogy aznap nem érek oda, de fogalmam sem volt, hogyan vergődök egyáltalán haza. Némi ízes káromkodást követően elfogadtam a helyzetet, egyből a megoldáson kezdtem agyalni. Telefonhívások, szervezés, és néhány óra múlva – kihasználva a jó időt, már a kedvenc erdei utamon kocoghattam.

Ezzel vajon összedőlt a világ? Dehogyis! Nem úgy van az összerakva, kérem.

Tanultam az esetből, jó tapasztalás volt, megbirkóztam vele, nem lett egyéb bajom, semmi helyrehozhatatlan nem történt.

A napokban életmódváltó társaim közül többen küszködtek átmeneti náthával, megfázással, volt, aki még az ágyból sem nagyon tudott kikelni. Vajon ez azt jelenti, hogy sutba kellene dobni az eddigi eredményeket? Ki kellene szállni a programból, mert most nem a tervek szerint folytathatjuk?

Egy fenét! Azon kell dolgozni, hogy mielőbb újra csatasorba állhassunk, de közben át is tudjuk gondolni az eddigieket, és rákészülhetünk a következő etap(ok)ra.

Használjuk ki az így kapott plusz időt a tervezgetésre, gondolkodásra, vegyük észre, hogy a nem várt helyzet nem várt lehetőségeket is tartogathat.

Rengeteg szituációt befolyásolhatunk, alakíthatunk, uralhatunk. De van egy csomó, amit meg nem. Gondoljunk ezekre tudatosan, mérjük fel reálisan a hatásukat, jelentőségüket. Aztán hagyjuk sorsukra őket, ne rugózzunk sokáig rajtuk!

Autó helyett előbb-utóbb lesz másik autó.

Az átmeneti betegségből hamar felépül az edzett szervezet.

Főleg akkor, ha az embernek ilyen klassz társai és támogatói vannak, akikkel a Nagy Életmódválasztó programba sorsolta össze az élet.

Talán mondanom sem kell, hogy előre nem tervezetten…”

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!