Együtt a sport szeretetéért – így ünnepeltük a Valentin-napot

Az eddig megszokotthoz képest még több távval, még több lehetőséggel vártuk a mozogni és ünnepelni vágyókat Kőbányán, a február 15-án megrendezett, Föld Alatti Futáson. Akár túrázókról, akár futókról, akár kicsikről, akár nagyokról volt is szó, mindenki szíve együtt dobbant a Rottenbiller Parkban.

A tavaly novemberi, halloweeni eseményhez hasonlóan most sem tudtunk elég későn kezdeni ahhoz, hogy ne a X. kerület hajnali fényeiben tárjuk ki a versenyközpont kapuit. Ennek egyetlen jó indoka volt: sok távhoz, sok résztvevőhöz, sok idő kell. 🙂

Merész Ötpróbázóink első csoportja már reggel nyolc órakor nekivágott Kőbánya parkjainak és pincerendszerének, hogy 8 km-en át barangoljanak. Őket követték társaik, hasonló nagyságrendben, bő három órával később is, így kora délutánra már több mint 100 főnek a lábában volt egy „nyolcas”.

A túrázásnak korán sem szakadt még vége ekkor, a déli harangszó után két csoport indult el több mint 150 fővel, hogy a 2-3 km-es táv teljesítésével betekintést nyerjenek a barlangrendszer rejtelmeibe és a tematikához illő hangulatába. Az egyedülálló élmény mellett, a teljesítők egy az eseményre készült egyedi grafikával ellátott kitűzőt vihettek haza.

Mindeközben a földfelszín felett sem állt meg az élet, sőt ekkor kezdett csak beindulni igazán. Gyermekek és felnőttek együtt vették birtokba a KÖSZI épületét, köztük az arcfestők „szobáját”, a színháztermet, majd a bemelegítés helyszínéül szolgáló területet. A Valentin-napi dekoráció hatalmas sikert aratott, a lufik és a papírból készült szívecskék és Cupidók teljesen elvarázsolták a kicsiket, előbbi piros léggömbök pedig rabul ejtették szüleiket is.

Egy átmozgató és felpörgető melegítés után a kis távok résztvevői kitettek magukért, a lufikkal szegélyezett futófolyosón élvezettel, mosollyal az arcukon futottak be, majd viselték büszkén a jól megérdemelt medált.

A „királyi táv” résztvevői már a kicsik beérkezése közben végezték nyújtó – és melegítő mozdulataikat, hogy kellőképpen felkészülve veselkedjenek neki a 3 db 7 km-es körnek. Ekkorra már a pincerendszer is teljes készenlétben állt, díszleteink, statisztáink, videó – és fényeffektjeinek a helyükön voltak, már csak „közönségükre” vártak.

Nem is kellett sokat, jöttek szép számmal, a 12:15-ös alagút körön például több mint 500-an rajtoltak el, köztük dr. Kiss Gergely, kommunikációs igazgatónk, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó. És még messze volt a nap vége. A délutáni és a kora esti órákban a 14 km-es „kétkörös” és a 7 km-es „egykörös” megmérettetésre vágyók is nekiindultak az ismeretlennek. A 2,3 km-es lenti táv már önmagában tartogatott meglepetést, hiszen a futók a korábbi évekhez képest most módosított útvonalon tették meg ezt a szakaszt. A figyelmesebbek Samut, a csontvázat is hiányolhatták megszokott helyéről, most eláruljuk, Valentin-nap alkalmából Ő is kimenőt kapott egy randi erejéig. J Ezen kívül viszont érhette elég inger a résztvevőket, pantomim színészeink, Ámorjaink, és tüllszoknyás lányaink igyekeztek elcsavarni a fejeket.

Az igazi Valentin-napi csemegét a nap végére, a 19:14-es Valentin körre tartogattuk. Az itt rajthoz álló egyéni vagy páros indulók – utóbbiak futását nehezítette, hogy a táv egésze alatt kézen fogva kellett haladniuk -, a pince kijáratánál szív alakú, marcipán ízű csokit kaptak „szívecske emberünktől”. A leggyorsabbak e mellett hazavihették az addig díszletelemként funkcionáló piros lufikat, valamint a női indulókat egy-egy szál fehér rózsával köszöntöttük a célba érkezést követően. A Cupidós befutóérem természetesen itt sem hiányozhatott senki nyakából.

Egymás vagy bármi más szeretetéért is futottak vagy éppen sétáltak a Föld Alatti Futás résztvevői február 15-én, mi igazán büszkék vagyunk Mindenkire és ezúton gratulálunk a teljesítéshez!

Október utolsó napján újra „összefutunk” majd a kőbányai pincerendszerben!

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!