Életünk a sport – avagy a szervezők is választanak

A szüleimnek és persze testvéreimnek köszönhetően már egész kicsiként megismerkedtem a sport világával. Ugyan profi sportoló nem lettem, de az a mennyiségű focizás és kosarazás, ami nálunk volt otthon Érden, simán felér egy profi karrierrel.

Kettinger Mátyás vagyok, a Nagy Sportágválasztó csapat tagja. A csapathoz 2023 áprilisában csatlakoztam.

Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen kertes házban nőttem fel, így két bátyámmal és édesapámmal elég sokat voltunk kint a kertben, ahol a fő foglalkozásunk sport tekintetében a labdarúgás volt, de kosarazni is tudtunk, mivel édesapám készített nekünk kosárpalánkot. Édesanyám nagy örömére igazi örökmozgók voltunk a testvéreimmel, mindenre is felmásztunk, így volt pár kisebb sérülésünk is. Sokszor még sötétedés után is a kertben fociztunk. A hideg időkben a házban folytattuk ezt a tevékenységünket, aminek sajnos édesanyám néhány féltve őrzött virága látta kárát.

Szüleimmel, két bátyámmal és a nővéremmel gyakran mentünk kirándulni, túrázni nem csak a melegebb, de a hidegebb időkben is, így néhány téli sportágat is megismerhettem.

A gimnáziumi éveim alatt rendszeresen űztem a labdarúgást és a kosarazást is, több versenyen is részt vettem több-kevesebb sikerrel.

Iskola utána legfőképp baráti társasággal jártunk el foci bajnokságokra.

Munkáim során is közel maradtam a sport világához. Rendezvényeken dolgoztam együtt atlétákkal, vívókkal, labdarúgókkal, kosárlabdázókkal, küzdősportosokkal, röplabdásokkal, ritmikus gimnasztikázókkal, teniszezőkkel.

A Nagy Sportágválasztó és az Ötpróba során szintén a rendezvényeknek köszönhetően a sport mellett maradhattam, ez plusz motivációt adott ahhoz, hogy elkezdjem sportszervezői tanulmányaimat.

Mindig is az életem része volt és lesz is a sport valamilyen formában, ezért is örülök, hogy jelenleg a sportrendezvényeknek köszönhetően benne lehetek ebben a világban.

Munkakörömet tekintve leginkább a rendezvények előkészítésében, eszközök beszerzésében, a rendezvények zökkenő mentes lebonyolításának segítésében veszek részt.

Gyakran hallgatom kollégáim sport múltjának egy-egy kis szeletét. Jó érzés egy ilyen profi, összetartó csapathoz tartozni.

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!