Első helyen zárt a magyar úszócsapat

A bronzvasárnapon is tovább folytatták az éremgyűjtést junior úszóink, és nem is annyira bronzokat, mint inkább aranyat, ezüstöt. Az utolsó napon 10 érem volt a termés, összesen tehát 41 érmet hoznak haza a magyar fiatalok.

A magyar utánpótlásválogatott már az első nap az élre állt az összetett pontversenyben, és végül meg is nyerte azt a lengyelek és a románok előtt. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy mint eddig minden alkalommal, ezúttal is a magyar úszók nyerték a közép-európai országok junior válogatott találkozóját (CECJM).

A zárónapon 200 pillangón Hatházi Dóra győzött, Gál Kincső harmadik lett. 200 gyorson Gál Kincső ezüstérmet szerzett. Ugrai Panna 200 vegyesen sem talált legyőzőre. Zombori Gábor két számban is aranyat szerzett vasárnap, 200 gyorson és 200 vegyesen. 200 vegyesen Bukovics Miláné lett az ezüstérem. 200 pillangón pedig Imre Milán gyűjtötte be az ezüstöt.
 Váltóink is remekeltek, ahogy az első két napon is. A 4×100-as női gyorsváltónk (Szimcsák, Muzsnay, Gál, Hatházi) arannyal, a 4×100-as férfi gyorsváltónk (Mándli, Mátrai, Galyassy, Pap) pedig ezüstéremmel tér haza.


Szép volt lányok! Szép volt fiúk!

Gratulálunk az egész csapatnak!

Forrás: Magyar Úszó Szövetség

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!