Extrém – Kitartóan haladnak Rakonczayék

Továbbra is tartja magát az előzetes taktikához a Déli-sark Expedíció. Ez pedig nem hangzik másképp, mint menni előre, lépésről lépésre, méterről méterre, kilométerről kilométerre. Az utóbbi napokban nagyon nehéz dolga volt Rakonczay Gábornak, aki a négytagú nemzetközi csapatnak a tagja. A magyar extrém sportoló egyébként elszántan halad a Déli-sarkpont elérése felé, és átlépte a 84. fokot, de ehhez az eredményhez ismét egy brutálisan nehéz nap vezetett – hangzott el a Retro Rádióban.

„Tartanunk kellene a napi húsz-huszonegy kilométert átlagban, hogy idő és élelem terén biztonságban legyünk, de ezt jóindulattal is csak alulról súroltuk ma is – mondta Rakonczay. – A csapat erejét azonban ezúttal is teljesen kihasználtuk, úgyhogy ebben ennyi volt. Jó hír viszont, hogy a fáradtságtól, és a hideg miatti kisebb sérülésektől eltekintve mindenki egyben van. Én továbbra is optimista vagyok, mert bár messze még a vége, biztosan lesznek gyorsabban járható területek.”

Ami a felszíni kondíciókat illeti: mély, barázdált havon küzdik előre magukat a sportolók, ami miatt a szán gyakran (sőt, majdnem mindig) tolja maga előtt a havat, ettől persze még nehezebb húzni.

 

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!