Ha nagy sportrajongó vagy, de már unod ugyanazokat a hobbikat? Azt hiszed már mindent láttál és nincs új sportág a nap alatt? Fogadjunk, hogy nem! Mutatunk neked 4 olyan sportot, amiről sosem gondoltad volna, hogy létezik, nem, hogy még versenyt is rendeznek belőle.

I. Borsó-Céllövő Világbajnokság – Borsószemkirálykisasszony másképp

Ki gondolta volna, hogy a vásári móka is elfajulhat? Ugyanis a World PeaShootingChamionships, magyarul Borsó-céllövő Világbajnokság eredetileg mulatságként indult, majd 1970 óta már versenyszámmá nőtte ki magát. Az angliai Witcham városkába, már a világ minden tájáról érkeznek lelkes borsóköpők, hogy megmérettessék magukat és kiderüljön; ki tudja a legpontosabban eltalálni a céltábla közepét. Mennyire lehet komolyan venni? Valószínűleg nem annyira, mint a versenyzők, akik gyakran lézeres célzásra képes köpőcsövekkel és saját maguk által nemesített borsókkal érkeznek a versenyre, a biztos győzelem érdekében.

2. Sajtgurító verseny – Sajtból van a sport

Az angolok kreativitása végtelennek látszik, mi sem bizonyítja jobban, hogy a számunkra még extravagáns sportágat, ők már a 15. század óta rendszeresen megrendezik a Cooper’s Hill lankáin. A különös sport példát statuál, a világ többi részének; tegyük le a labdákat, az már ódivatú, inkább fogjunk egy sajtot és fussunk azután. Hiszen a versenyben nem más a cél, minthogy a dombról útjára engedve a különleges sajtot, a versenyzők is utánuk induljanak, a cél pedig nem más, mint sajton csípni őket, mielőtt a domb aljára érnének. A versenyen négy futamot rendeznek, 15 indulóval. Mi a nyeremény? A nyertes elnyeri méltó jutalmát; a szeretett sajtot, a második helyezett 10, a harmadik 5 fontot kap.

III. Nyúlugratás – avagy a nyuszik, nem csak a fűben ülnek

Szeretgetjük az otthoni kis tapsifülesünket és eszünkbe sem jut, lehet neki nagyratörő verseny-nyúl álmai vannak? A svédeknek, már az 1970-es években eszükbe jutott és röpke 20 év alatt a sportág csúcsra jutott. A sportszerűség végett, a verseny megkezdése előtt, a nyuszikat képességük szerint négy csoportba kategorizálják. Kikötéseket is tesznek: a sportolóknak legfeljebb 4 hónapos korban kell lenniük és minimum 8 akadályt át kell tudni ugraniuk maximum 2 perc alatt. Emellett, ha nagyratörő álmaink vannak, szeretett kiskedvencünkkel, akár még távolugrásra is benevezhetünk. Ne ingasd a fejed, ha már rendőrök is lehetnek, ez sem lehet akadály számukra!

IV. Extrém vasalás – Házimunka világbajnoki szinten

A legtöbb ember, akit ismerünk, utál vasalni, unalmasnak találja mindenki. Így volt ezzel, Phil Shawn is, aki a kevésbé izgalmas házimunkából, egy hirtelen gondolattal, extrém sportot varázsolt. Mitől válik extrémmé a munka, ami szinte a legkevesebb mozgást igényli? Attól, hogy a sport kedvelőinek, vízisíelés, hegymászás, vagy akár biciklizés közben kellett tudni teljesíteniük a feladatot. Ugye, hogy így már nem is olyan könnyű!? A helyzet extrémitását még az is fokozza, hogy 2002 óta már világbajnokságot is rendeznek a házimunka ezen válfajából, így hivatalos összehasonlításra kerülhet a versenyzők vasalási képessége.

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!