Ezt minden edzőnek és szülőnek el kell olvasnia

Megjelent a Sportháromság. Mizsér Attila a könyvében az edző-szülő-versenyző kapcsolatrendszerben felmerülő konfliktusok kezelésére szolgál tanácsokkal. A Sportháromság hiánypótló kiadvány…

Mizsér Attila a Sportágválasztó Magazinnak elmondta, elsősorban a magyar sport jövője miatt tartotta fontosnak azt, hogy megírja a könyvet.

„Az utánpótlássportban van a jövőnk. A tapasztalat az, hogy az edzők és a szülők közötti kapcsolat nem éppen felhőtlen általában. Persze vannak kivételek. Egy konfliktusokkal teli környezetben pedig nem tud kiteljesedni egy gyerek. A Sportháromság az együttműködés lehetőségeire világít rá” – összegzett a szerző.

Mizsér Attila sajnálatosnak nevezte azt, hogy a Sportháromság bemutatójára 33 sportági szövetség, illetve szakszövetség kapott meghívót, de mindössze 4 szervezet képviselője vett részt az eseményen.

Az olimpiai bajnok szerző hangsúlyozta: a szülő-gyerek, szülő-edző, illetve a gyerek-edző kapcsolatok gyökeresen megváltoztak az elmúlt évtizedekben tapasztaltakhoz képest, ezért is fontos, hogy foglalkozzunk ezzel a témakörrel.

Mizsér Attila 1988-ban Szöulban lett olimpiai bajnok az öttusa csapat tagjaként. 1992-ben Barcelonában egyéniben ezüstérmes volt, ötszörös világ, és kétszeres Európa-bajnok.  

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!