Ezüstérem taekwondóban

A Las Vegasban zajló, G2-es besorolású US Openen szerda hajnalban (magyar idő szerint) ért véget az első, magyar érdekeltségű versenynap. Egyetlen kadet indulónk, a tavalyi Európa-bajnok Molnár Bendegúz a döntőig jutott, ahol a tavalyi világbajnok ellen egyetlen ponttal maradt alul.

Molnár Bendegúz (kadet, 37 kg) a legjobb 32 közé kerülésért az amerikai Liang ellen küzdött, és nyert 17-8-ra. A második összecsapáson, a szintén hazai pályán szereplő Powert 34-18-ra, a nyolcaddöntőben az amerikai Vangot 19-18-ra múlta felül. A négy közé kerülésért rendezett összecsapáson újabb amerikaival került össze, de Allen sem tudta útját állni, 14-5-ös legyőzésével már biztos volt az éremszerzés.

Az elődöntőben a szintén amerikai Cullinane elleni 6-2-re győzött, így jöhetett a tavalyi világbajnok, a mexikói Salazarral a döntőben. Bár 3-1-re vezetett a közép-amerikai ellen az első menetet követően, de Salazar fordított, és végül 9-8-ra nyert, így Molnár Bendegúz ezüstérmet szerzett a tengerentúli viadalon.

Forrás: Magyar Taekwondo Szövetség

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!