Francia-bokszban is megmutattuk

Az idei Budapest Open jóval több érdeklődőt vonzott, mint a korábbi versenyek. Több mint 148 versenyző érkezett, 10 ország – Amerikai Egyesült Államok, Anglia, Ausztria, Belgium, Horvátország, Franciaország, Írország, Szerbia, Olaszország és Magyarország – 19 klubjából jöttek sportolók.

A verseny során három ringben, szinte szünet nélkül zajlottak a mérkőzések a hét évesektől a veterán korosztályig. Érdekesség, hogy az utánpótlás korosztály a versenyzők kétharmadát tette ki (tavaly még csak a felét)! Az összesen 128 mérkőzésből 3 zajlott combat (kiütéses) szabályok szerint.

A rendező University Boxing Club a hazai pályán rendkívül sok érmet tudott begyűjteni: 8 arany és 9 ezüst érmet tartottak itthon!

A Budapest Open tényleg nagyszabású rendezvénnyé vált, emellett kiváló lehetőség volt a magyarok számára, hogy jó színvonalú mérkőzéseken, igazi savate-versenyzőkkel mérhessék össze magukat.

Forrás: Magyar Francia-boksz Savate Szövetség

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!