Fuss Bátran! Ezt a címet kapta az a közösségi futás, amelyet november 22-én rendeznek meg Pécsett. A szervezők célja, hogy demonstrálják a futás erejét, illetve a futóközösség szolidaritását szeretné kifejezni Makai Viktória felé, az őt ért támadás miatt, és futók felszeretnék hívni a figyelmet a biztonságos futásra.

Az eseményt a FutaPécs SE bonyolítja le, és a tervek szerint két távon is lehet indulni. A szervezők azokra is gondoltak, akik csatlakozni szeretnének, de nem tudnak lefutni 5 kilométert, nekik 1000 méteres gyaloglás lesz.

„Célunk tudatni azt, hogy ne legyen félelmünk a futástól (akár közösségben, akár egyedül tesszük), hanem legyünk körültekintőek, szervezettek, mindig tudják rólunk, hogy hol vagyunk. A cél tehát a kockázat minimalizálása, a váratlan helyzetekben való legtudatosabb jelenlét.” – olvashatók az esemény Facebook-oldalán Makai Viktória szavai.

Facebook-esemény →

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!