Megdőlt a rekord! Idén minden eddiginél többen, 31.293-an neveztek a kétnapos 34. Telekom Vivicittá Városvédő Futófesztiválra. A verseny vasárnapi távjai a hosszabb futások kedvelőit várta.  A hétvége legnépszerűbb futamára, a 21 km-es félmaratonra egyéniben 8682 nevezés érkezett. Sokan közülük először tették próbára magukat: 1400 versenyzőnek ez volt élete első félmaratonja. A 34. Telekom Vivicittán Ötpróba-pontokat gyűjthettek az indulók.

Az amatőr futók tízezrei között neves művészek is futottak. Többek között Lévay Viktória színésznő, Epres Attila színész is futócipőt hízott. A mezőnyben ott volt Kovács Kokó István olimpiai bajnok ökölvívó, dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, az Ötpróba futónagykövete,  Storcz Botond háromszoros olimpiai bajnok kajakozó, az Ötpróba kajak-kenu nagykövete, Szemán Róbert, az Ötpróba programsorozatot koordináló Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft. ügyvezetője, de Fördős Zé gasztroblogger, műsorvezető és Gregori Dóra a Miss Hungary 2010. cím birtokosa is.

Az Ötpróba, az ország egyik legnagyobb, több évtizedes múltra visszatekintő szabadidősport-közössége ismét megállapodást kötött a Magyar Olimpiai Bizottsággal, hogy egyesített erőkkel tehessenek még többet a hazai szabadidősport fejlődéséért. Ennek eredményeként az Ötpróba mozgalom hagyományaihoz híven 2020-ban a legsikeresebb ötpróbázók közül 24-en részt vehetnek a tokiói olimpián is.

Évről évre egyre jelentősebb a női nevezők száma a futóversenyeken. Az idei kétnapos rendezvény összes nevezőjének 51%-a nő, 49% férfi.  A 10 km-en 55% a nők aránya, a félmaratonon indulók 40 %-a nő. Rekordszámú idén az országok listája, ahonnan futók neveztek a versenyre: 89 országból érkeztek a résztvevők a főváros legnépesebb tavaszi futóünnepére. A résztvevők a két nap alatt a nyolc különböző távon bizonyíthattak és élhették át a közös sportolás felemelő élményét és a célba érés boldogságát.

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!