Egyre bővülő rovatunk újabb vendége, egy újabb mozgásformával, egy csapatsportág képviselője, aki amellett, hogy tehetséges, egy igazi harcos is. Most sportágválasztásának előzményeiről, annak hátteréről kérdeztük, de természetesen szót ejtettünk a közelmúlt történéseiről, jelenlegi állapotáról és jövőbeni céljairól is, valamint a cikk végéhez érve egy „irodai” ereklyére is fény derül.

Gereben Lívia mögött borzasztóan nehéz egy év áll, az elmúlt napokban, hetekben viszont örömteli hírekről értesülhettünk, hiszen a daganatos betegséggel folytatott harcot követően a magyar válogatott edzőtáborában már újra kosárlabdát tarthatott a kezében és edzés körülmények között dobálhatta a pontokat. Természetesen klubcsapata, az Atomerőmű KSC Szekszárd is tárt karokkal, büszkén, mindenben teljességgel támogatva várja Őt vissza, melyet mutat az is, hogy hosszú távú szerződést kötöttek Lívivel, aki így további három évre kötelezte el magát a szekszárdi csapathoz.

Nem is kezdhettük mással az interjút, mint a kérdéssel, miszerint hogyan érzi magát most, mit jelentett Neki újra kosárlabdát fognia a válogatott edzőtáborában, valamint hogy mik a céljai a közeljövőt tekintve, akár a nemzeti együttest, akár klubcsapatát vesszük alapul?!

„Köszönöm szépen, szerencsére nagyon jól érzem magam. Jelenleg még Kecskeméten tartózkodom, itt végzem egyénileg az edzéseket, de nemsokára költözöm Szekszárdra, ahol újra a csapattal fogok edzeni. A válogatottban szerepelni mindig nagyon felemelő és megtisztelő érzés, viszont ebben a különleges helyzetben ez még hatványozottan érvényesült. Nagyon hiányzott a kosárlabda és természetesen a csapattársaim is. Az elsődleges célom, hogy az egészségemet első helyre helyezve vissza tudjak térni a régi megszokott életemhez, vissza tudjak illeszkedni a csapatjátékba és minél  előbb érdemben hozzá tudjak tenni a csapat sikeréhez. A válogatottat tekintve is ugyanez mondható el, de nagy álmom, hogy a nyári EB-n ott lehessek és oszlopos tagja legyek a csapatnak.”

Lívi már fenti válaszaival ízelítőt adott abból, hogy mit jelent számára ez a sport, szavaiból pedig tisztán érződik az a mentalitás, mellyel képes leküzdeni az elé gördülő akadályokat és inspirációt jelenthet a fiatalok számára. De vajon a kosárlabda iránti szenvedély és „szerelem” a kezdetektől nyilvánvaló és megkérdőjelezhetetlen volt?

„Kecskeméten kezdtem kosárlabdázni 9 évesen, az egész család kosárlabdázott, illetve a szüleim edzőként tevékenykednek, így nem volt kérdés, hogy kosárlabdázó leszek, amellett, hogy a szüleim semmit nem erőltettek rám. Akrobatikus táncot csináltam és úsztam is, így lehetőségem lett volna azokat is választani, de a kosárlabda volt számomra az igaz “szerelem”, ezt szerettem a legjobban a három közül és ebben tudtam a legjobban kiteljesedni is.”

Ha már kiteljesedés: Sopron. Magyar Kupa győzelem. Egyéni elismerés.

Egy helyszín és két meghatározó élmény, melyre a Szekszárd játékosa a legszívesebben emlékszik vissza.

„Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen a pályafutásom során nagyon sok olyan dolog történt, amire büszke vagyok, és ami nagyon sok boldog pillanatot okozott. Mégis azonban a 2018-as Magyar Kupa döntő volt az, amire szerintem örökké emlékezni fogok, hiszen sikerült megnyernünk Sopronban, ráadásul a Sopron ellen a döntőt úgy, hogy nem mi voltunk az esélyesebbek, és 18 évesen én tudtam lenni a döntő MVP-je.”

A motivációt már a fentiekben említettük, most jöjjenek azok a konkrét tanácsok, melyek Lívi szerint sikeres sportágválasztáshoz, majd esetlegesen sikeres sportpályafutáshoz vezethetnek.

„Mindenképpen azt tanácsolnám, hogy a sportot, amit választ szeresse és kényelmesen érezze magát benne. Ne azért járjon edzésre, mert a szülei azt szeretnék, válassza azt a sportot, amit boldogan csinál és kellő elszántsággal, akaraterővel bármit el lehet érni. Azt is fontosnak tartom, hogy mindenki a képességeinek, adottságainak megfelelően válasszon sportot, például én a magasságomat és a testalkatomat tekintve nem biztos, hogy jó tornász lettem volna.”

Végezetül egy igazi kulisszatitkot is elárulunk, melynek tárgya egy olyan ereklye, melyből mindössze 100 db készült, darabját min. 7500 Ft-ért lehetett megvásárolni, támogatva így Lívi kezeléseit és családját, hogy a kosárlabdázó megfelelő, steril körülmények között gyógyulhasson. Irodánk, az 59-es sorszámmal ellátott mezt tudhatja magáénak és hatalmas örömmel tölt el minket, hogy ezzel is hozzájárulhattunk Lívi sikeres harcához, eredményes felépüléséhez.

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!