Kicsi korunk óta életünk része a gyaloglás. Az első lépéseket még félve tettük meg, aztán ahogy telt-múlt az idő, már magabiztos léptekkel gyűjtöttük tovább a kilométereket. Ötpróbázóinknak októberben két alkalommal is lehetőségük nyílik, hogy ne csak a kilométereket, hanem a pontjaikat is tovább gyarapíthassák.

Tudjuk, hogy az egészséges életmódhoz elengedhetetlen a testmozgás, és az már csak hab a tortán, ha ezt a természetben, friss levegőn végezhetjük.

Az október hónap pont emiatt a gyaloglásról szól, hiszen ekkor tartják a Világ Gyalogló Napot. A Magyar Szabadidősport Szövetség 1998 óta népszerűsíti ezt az eseményt, mely már olyannyira kinőtte magát, hogy nem csak egy napon van megtartva, hanem egész októberben. Ezen kezdeményezés már évek óta komoly népszerűségnek örvend hazánkban is, így van lehetőség válogatni a különböző túraútvonalak és események között.

Hogy megkönnyítsük a dolgod, most bemutatjuk azt a két túrát, amelyen lehetőséged nyílik a túra pontok begyűjtésére is.

VII. Strázsa Honvéd Teljesítménytúra – Október 10. (szombat)

Az ősz színeiben pompázó természetnél nem sok szemet gyönyörködtetőbb látványt tudunk elképzelni. Mi a Kiskunság területén ismerünk is egy – az előbb említett feltételt kielégítő – helyszínt. A szabadszállási székhellyel rendelkező Strázsa Honvéd Teljesítménytúra változatos távokkal, az ezekért járó Ötpróba-pontokkal és még október 5-ig előnevezési lehetőséggel is vár.

BBU Halloween Run – Ötpróba túra – Október 31. (szombat)

A BBU Halloween Run alkalmával lehetőséget biztosítunk azon Ötpróbázóknak, akik szívesen megismernék Kőbánya legszebb részeit és betekintést nyernének a futás nagy távjainak birodalmába, a kőbányai pincerendszerbe. A 8 km-es táv kialakításával lehetőségük nyílik az 1 Ötpróba pont megszerzésére, mely akár segítséget nyújthat a melegítő eléréséhez is, amennyiben a túrázás pontja hiányzik az öt sportágban való teljesítés eléréséhez.

A túra profi túravezető idegenvezetésével zajlik. A túra főbb látnivalói között megtalálható a Csősztorony, az egyik legkedveltebb budapesti futóhelyszín az Óhegy Park, a Dreher Villa és annak udvara, valamint a pincerendszer, mely számos a futás tematikájához köthető meglepetést, izgalmas látványvilágot és élvezhető effektet is rejt magában. (A túrán csak 14 év felettiek vehetnek részt!)

Sokan imádjuk az ősz ezen időszakát, hiszen a természet új színekbe öltözik és öröm felfedezni egy újabb látószögből a környezetünket.

Most itt a lehetőség, túrázz Velünk és szerezd meg újabb Ötpróba pontjaidat!

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!