Győztek a hokis lányok az olaszok ellen

A divízió I/A csoportos világbajnokságon a magyar U18-as női válogatott két vereséggel állt csoportjában, ezért is nagyon fontos volt a házigazda olasz válogatott elleni csütörtöki mérkőzés. A győzelemmel nagy lépést tettek a lányok a bentmaradásért, de még az érem is összejöhet.

Az első játékrészben mindkét csapat 6-szor tudott kapura lőni, de gólt csak az olaszok értek el, emberelőnyből. A második harmadban az olaszok növelték előnyüket, de Szamosfalvi Petra szépített, beleérve Mayer Fruzsina bombájába. 2-1 volt tehát oda az utolsó harmad előtt.
A lányok tisztában voltak a mérkőzés jelentőségével, ennek tudatában nagy lendülettel érkeztek ki a záró harmadra, és mindössze 16 másodperccel a kezdés után Szamosfalvi kiegyenlített. Horváth Imola átadásából Kreisz Emma is betalált – emberelőnyben –, amivel beállította a 3-2-es végeredményt.

Nagyon büszke vagyok a lányokra, hogy visszahozták a mérkőzést. Nagyot dolgoztak. Egy lépcsőt léptünk, de még van kettő, és mindkettőre nehéz lesz fellépni. Most a holnapi lépcső leküzdésére koncentrálunk már. (Kis András, vezetőedző)

Női U18-as divízió I/A csoportos világbajnokság

  • 2018. január 8.(hétfő): Magyarország–Szlovákia 2-6
  • 2018. január 9. (kedd): Magyarország–Japán 1-6
  • 2018. január 11. (csütörtök): Magyarország–Olaszország 3-2
  • 2018. január 12. (péntek) 17.00: Magyarország–Ausztria
  • 2018. január 14. (vasárnap) 13.30: Magyarország–Norvégia

Forrás: Magyar Jégkorong Szövetség

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!