Három év szünet után láthatják Szilágyi Áront a magyar drukkerek

A 2019-es budapesti vb óta először lép pástra nézők előtt nemzetközi versenyen a magyar kardcsapat, élén Szilágyi Áronnal. Péntektől vasárnapig rendezik meg ugyanis a férfi kard egyéni és csapatvilágkupát a BOK Csarnokban. A háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áront tehát három év szünet után láthatják a magyar nézők vívni.

Közel három éve, 2019 nyarán még nem sejthettünk, hogy mi vár ránk, nem számíthattunk arra, hogy elmaradnak a versenyek, illetve, ha lesznek is, nézők nélkül rendezik meg őket. A Gerevich-Kovács-Kárpáti férfi kard egyéni, illetve a Zarándi Csaba férfi kardcsapat Világkupa 2020-ban elmaradt, 2021-ben zárt kapuk mellett rendezték a világjárvány miatt. Ennek a következménye az, hogy Szilágyi Áronék nem tudtak a hazai nézők előtt pástra lépni.

Pedig 2019 óta sok minden történt Áronnal, azóta megnyerte a harmadik egyéni olimpiai bajnoki címét a kardozók között, ami előtte férfi vívónak még soha nem sikerült. Ennek is köszönhető, hogy március 14-én átvehette a Magyar Érdemrend nagykeresztjét, amit aktív sportoló még soha nem kapott meg.

Persze nem csak Szilágyi Áron neve jelent vonzerőt a verseny kapcsán. A világranglista első húsz helyezettje közül 16 itt lesz Budapesten, közte a teljes koreai válogatott olimpiai és világbajnok csapatával, valamint a tokiói olimpia első négy helyezettjével, a grúz Baszadzéval, a koreai Kimmel, az olasz Samelével. Áron mellett természetesen pástra lép az olimpiai bronzérmes magyar csapat további három tagja, az egyéni világbajnok Szatmári András, Decsi Tamás és Gémesi Csanád, valamint a teljes magyar utánpótlás.

 

A hétvégi férfi kard egyéni és csapat Világkupa-verseny programja (BOK Csarnok):

Péntek, 10 óra: Gerevich-Kovács-Kárpáti egyéni Vk selejtezők a legjobb 64-ig.

Szombat, 10 óra: Gerevich-Kovács-Kárpáti egyéni Vk 64-es tábla. 15 óra: négyes döntő.

Vasárnap, 9 óra: Zarándi Csaba férfi kardcsapat Világkupa, 32-es tábla. 14.30: 3. helyért. 15.45: döntő.

 

A belépés ingyenes!

 

Forrás: hunfencing.hu, fotó: AFP

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!