Helytálltak sízőink a kombinációban

Miután sikeresen teljesítették a lesiklást, sízőink indulhattak a szlalompályán is. Az első versenyszámban Samsal Dalibor a 60., Kékesi Márton a 62. helyen végzett, de bíztak abban, hogy műlesiklásban jelentősen sikerül javítaniuk, és ez így is történt.

Az időjárás végre lehetővé tette, hogy az alpesi sí versenyszámok is elkezdődjenek a téli olimpián. Férfi kombinációban két magyar sportolónak szurkolhattunk.

Az első versenyszámban, a lesiklásban Samsal Dalibor a 60., Kékesi Márton a 62. helyen végzett, és mivel célba értek – három versenyző kiesett –, folytathatták a szlalompályán, azaz indulhattak műlesiklásban.

Először a lesiklásban az első 30-ba került versenyzőket indították, fordított sorrendben, utána következtek a többiek, már az első számban elért helyezésük sorrendjében.

Érdekes ez a megoldás a kombinációban, hogy a lesiklásban az első 30-ba jutók közül kerülhet ki az olimpiai bajnok, tehát az ott 31. helyen végző versenyző (és az őt követők) úgy indul el a szlalompályán, hogy már kihirdették a győztest.

Az olimpiai bajnok Marcel Hirscher lett (aki egyébként a 12. helyen végzett lesiklásban). A magyar színeket képviselő sportolók sikeresen teljesítették a szlalompályát is (ott 29., illetve 33. időt elérve), és mivel sokan ki is estek, így jelentősen javítottak helyezésükön.

Samsal Dalibor – 65 indulóból – végül a 32. helyen végzett, Kékesi Márton pedig a 35. lett. Gratulálunk!

Fotó: (MOB – Szalmás Péter)

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!

Szeretnék bővebb információt és telefonos megkeresést a rendezvény szponzorációs lehetőségeivel kapcsolatban.

New York Shop

szájhigiéniai prémium termék forgalmazó

A New York Dental cégcsoport több mint 25 éve foglalkozik a magyar fogorvosok és lakosság szájhigiéniai termékeinek forgalmazásával. Az egészségünk elengedhetetlen hozzátartozója a megfelelő szájhigiénia.

6-12 év kor között már kibújnak a maradandó csontfogak. Kiemelten fontos, hogy az egészséges fejlődésük érdekében megfelelő szájhigéniai szokásokat alakítsunk ki. A célunk, hogy támogassuk és ösztönözzük a rendszeres, helyes fogmosás fenntartását a megfelelő termékekkel, különösen, amikor a gyermek önállóan kezd fogat mosni.

Hatalmas öröm számunkra, hogy a New York Shop szájhigiéniai állapotfelméréssel és személyreszabott prémium szájhigiéniai termékekkel segítheti a junior életmódváltókat.