A hókorcsolya (Sled Dogs Snowskates) egy Norvégiából származó téli sport, ami egyre népszerűbb világszerte. Mintha csak koriznál – csak éppen havon! Talán az egyik leggyorsabban megtanulható téli sport, jó választás családoknak és újoncoknak, akik még csak most ismerkednek a havas lejtőkkel.

Korcsolyázni a havon? Igen! A hókorcsolya nem egyszerűen egy új téli sport, hanem mérföldkő a téli sportokban, hiszen sokkal kevésbé terheli meg a térdeket, és biztonságosabb is, mint a többi havas sport.

De mi is tulajdonképpen a hókorcsolya?

A Sled Dogs Snowskates hókorcsolyát Norvégiában fejlesztették ki. Pontosan úgy működik, mint a jég- és görkorcsolya – csak éppen a sípályákon. Kényelmes, flexibilis cipő a talpra integrált rövid csúszótalppal, a tökéletes irányíthatóság és biztonság érdekében síléchez hasonlóan mindkét oldalon acél élekkel. Lehet vele korcsolyázni, ugrani, trükköket beadni, könnyedén fordulni és fékezni.

Sled Dogs Snowskates: kényelmes, flexibilis cipő, integrált rövid csúszótalppal

Nagyon könnyű megtanulni, kezdőként hamarabb érhető el vele sikerélmény, ráadásul a költségek is alacsonyabbak, mint például egy sífelszerelés. További előnye, hogy kényelmesen szállítható, alig foglal helyet a csomagtartóban. A szülők akár gyereküket kézenfogva csúszhatnak, ami növeli a kicsik biztonságérzetét.

Számos előnye mellett nem meglepő, hogy rövid időn belül világszerte népszerűvé vált, már több mint 40 országban forgalmazzák (nálunk is).

A Sled Dogs hivatalos nemzetközi csapatában, azaz a „Top Dogs”-ban már két magyar név is felbukkan: Makleit Nándor free­style jégkorcsolya és Karsai László görkorcsolya és amatőr jégkorong háttérrel. A magyar páros a világ számos országában népszerűsíti ezt a gyorsan tanulható téli sportot, és persze a hazai lejtőkön is meg-megjelennek. 

További információ a hókorcsolyáról: sleddogs.com

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!