Hozmann Szonja 16 évesen a téli olimpián!

Miklós Edit sérülésével a magyar csapat a legjobbját veszítette el alpesi síben. Remek világkupa-szereplésének köszönhetően olimpiai hetedik helyezett sízőnk egy plusz női kvótát szerzett. A Szövetség döntött: a két női kvótából az egyiket Hozmann Szonja kapja a phjongcshangi téli olimpiára.

A Magyar Sí Szövetség az alpesi síben megszerzett két női kvótából az egyiket a 16 éves Hozmann Szonjának adta. A fiatal, első éves FIS-versenyző kiváló szereplésének köszönhetően képviselheti Magyarországot a phjongcshangi téli olimpián. De ki is ő?

Hozmann Szonja

2001-ben született, 3 éves kora óta síel. A tiroli Schigymnasium Stamsban tanul, a csopaki Procelero SE versenyzője, edzője Barbai Áron.

A FIS versenyrendszerben 2017 augusztusában kezdett versenyezni, és ma már a 452-dik alpesi összetettben az olimpiai FIS listán, ezzel teljesítve az A kvalifikációs szintet a téli olimpiára.

2015-ben első magyarként nyert aranyat szlalomban a kanadai Whistler Cup-on. az amerikai kontinens legnagyobb nemzetközi serdülő versenyének korábbi győztesei között olyan neveket találunk, mint például Lindsey Vonn, Julia Mancuso, Tina Maze, Mikaela Shiffrin…

Tavaly Wildschönauban egy nap két futamban is győzött Szuper-G-ben, de a tiroli tartományi bajnokság (Landescup) valamennyi versenyén dobogóra állhatott, összetettben is csak egy századon múlt a győzelme.

A többszörös korosztályos magyar bajnok nem titkolt célja, hogy profi sízőként a Világkupában szerepeljen, és minél jobb eredményeket érjen el világversenyeken.

A sí mellett számos korábban rendszeresen táncolt, tornázott, úszott, de versenyszerűen karatézott és vitorlázott is. Amióta Tirolban jár iskolába, megváltoztak a kiegészítő sportágak is, a SUP és a könnyűbúvárkodás mellett a falmászás lett a kedvence.

Forrás: Magyar Sí Szövetség

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!