Megkérdeztük a Nagy Életmódválasztó programunk résztvevőit, hogy milyen mérleget vonnának meg az egyéves kaland felének megtétele után. Örömmel könyveltük el, hogy a 12 életmódváltó, akiket már szinte családtagként kezelünk és szeretünk, hatalmas változásokon mentek keresztül. Nézzük, egyenként hol tartanak, hogy érzik magukat, mit emelnének ki az elmúlt hat hónapból.

Barna Anikónak voltak egészségügyi gondjai, megtorpant egy időre, de nagyon jól halad:

– A kezdetektől 11 kg mínusz, eddig tudtam követni a diétát, edzést, pszichésen is uraltam a terhelést, azonban november végén a 3. oltás után három napig lázam volt, fel kellett függesztenem az edzést. Most egy pár napja fogászati implantátumot kaptam, előtte kihúzták a fogamat, sok volt ez így együtt, fáj, lüktet az arcom, dagadt a fejem, a szemem, egy ideig nem edzhetek. De azért esténként sétálok, ha esik, ha fúj és ha jobban leszek, folytatom a megkezdett munkát.

Szentiványi Eszter számára nem volt könnyű röviden összefoglalni a tapasztalatokat, ezért három olyan dolgot említ, amiért hálásnak érzi magát.

– Hálás vagyok egy teljesen új irányért. Hálás vagyok az új barátokért. És hálás vagyok, hogy úgy érzem, sokkal erősebb vagyok, mint hittem. Úgy hiszem, teljesen új értelmet nyertek dolgok!

Pékó László a változás összetettségét emelte összefoglalójában:

– A változás, amit a program az életembe hozott, nem csak mínusz centikben vagy kilókban mérhető. Egy újfajta szemléletmód elsajátításával az általános hozzáállásom is megváltozott. A céljaimhoz vezető utat részekre tudom osztani, hogy türelemmel és átgondolt stratégiával egy teljesíthető tempóban haladjak előre. Sok új barátot találtam, sok új lehetőséget kaptam, amiknek hatására olyan terveket szövögetek, amikre korábban álmomban sem gondoltam. A legjobb döntésem volt, hogy annak idején beküldtem a pályázatomat.

Soltész Viktóriának is voltak nagy nehézségei, de rendületlenül halad a változás útján:

– Most 88 kg-nál tartok, sajnos decemberben covidos lett a család, így félbe kellett hagynom az edzéseket. De megpróbálkozom újra, abban a tempóban, ahogy bírja a testem. A véreredményeim egyre jobbak hála a vitaminoknak. A vírus előtt heti kétszer jártam terembe edzeni, (plusz itthon is edzettem), most, az említett okok miatt, egy ideje nem voltam, így ez lesz a következő harcom, hogy elkezdjem és újra felálljak a kanapéról.

Gombás Gabit az élet több területén is ösztönözte a programunk:

– Valahogy most minden könnyebb az életemben, még én is. A tanulás is zökkenőmentesen ment (54 évesen), idén lettem hivatásos fotós. Az életmódváltás arra is jó volt, hogy kiderült, a víz a lételemem. Most kezdtem úszni tanulni a program alatt, már átúszom a tanuszoda medencéjét. Mellette még aquafitnessre is járok. A ruhatáramat le kellett cserélni, aminek nagyon örülök. Szülinapomra a torta helyett, Szinyei kiállítást választottam, vagyis nagyon kezd átformálódni a gondolkodásom.

Iveszics Inez nagyon szellemesen fogalmazta meg változás jeleit:

– Fél év eltelt… Ennyi idő alatt már több másodpercig tartom a planket, mint ahány kiló vagyok, és a nyár elején vásárolt nadrágomba beleférne már rajtam kívül plusz egy sárgadinnye… A legnagyobb sikerem pedig az, hogy már egy kiránduláson sem én kullogok kifulladva a sor végén, hanem néha rám is szólnak, hogy lassítsak!

Szabó Milán az edzés terén ért el kiemelkedő sikereket, olyanokat, amikre nem is számított:

– Szépen alakulnak a dolgaim. Kilóban közeledek a mínusz húsz kilós fogyáshoz, a laborértékekben meg szépen áll be normálisra az összes értékem. Sok mozgás egyedül és a családdal is. Következő rövid távú célom februárig elérni a száz kilót. Ami sportban hatalmas előrelépés, hogy saját testsúllyal húzodzkodok és tolódzkodok. Sohasem gondoltam, hogy valaha saját súllyal fogok ilyeneket csinálni.

Németh István esete kicsit bonyolultabb a többiekénél egészségügyi okok miatt, de István kitartóan megy az útján és ugyan ő nem tartja látványosnak a változást, mi látjuk rajta:

– Az étrendet nemrég újból kellett módosítani (ezúttal a diabetológussal), remélem, ez most beválik. Online és edzőtermi edzés, plusz az úszás rendben halad. Változás van, de sajnos egyelőre még nem túl látványos.

Jerney Leona tömören és velősen foglalta össze a tapasztalatait:

– Ami leginkább megváltozott az elmúlt pár hónapban, az a magamhoz és az ételhez való viszonyom. Már nem eszek unalomból és nem próbálom étellel elnyomni a stresszt. Nagyon hálás vagyok ezért!

Balogh Andrea is óriási változáson ment keresztül, testileg, lelkileg, mentálisan:

– Hogy mit adott nekem az életmódváltó 6 hónap alatt? Reményt, hogy segítséggel kijöjjek a gödörből, ezáltal másokat is segíthetek. Hitet, hogy erős vagyok és bármire képes! Szabadságot, mert tudást is kapunk. Mentális erőpróbát, ami mindig csak előre visz. És a legfontosabbat: egy “családot”, ahová jó tartozni.

Zsebe Viktória egész máshogy látja a világot, amióta elkezdte a programot:

– Tizenhat kilót fogytam eddig, de talán a szám annyira nem is érdekel, az fontos, ahogy érzem magam, kinyílt a világ. Sokkal energikusabb vagyok, jobban szervezem az életemet, élvezem a mozgást és a tudatosságot. És ami a legfontosabb nekem: ahogy változik a testem, úgy csökken a gyógyszerek száma, a vérnyomásom normál tartományban mozog, korábban két gyógyszert szedtem rá, mert magas volt, ma már csak az egyik negyedét, amit a jövő év elején el is fogok hagyni.

Baranyai Dávid is fantasztikus eredményeket tudhat magáénak:

– A saját magamnak kitűzött célokkal jól haladok, az eltervezett 25-26 kilós súlyvesztésből megvan 13, egy nagyon menő sárkányhajózást, és egy GeoGo-s túrát is sikerült teljesítenem, plusz újra elmúlt a halálfélelmem a mélyvízben az úszásoktatásnak köszönhetően. A laborleleteim még mindig nem tökéletesek, de jó úton haladok.

Záráskánt hadd mondjuk annyit, hogy elképesztően büszkék vagyunk Életmódváltóinkra, akik közül többen család, gyerek mellett harcolják meg a harcaikat, munkahelyi és egészségügyi nehézségeken is legyőzve haladnak az életmódváltás rögös, nehéz, de mindenképpen kifizetődő útján.

 

Gratulálunk nektek, Lányok, Fiúk és sok-sok erőt kívánunk nektek a folytatáshoz! 

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!