Ingatlanügynökként végzett az olimpiai bajnok Fazekas-Zur Krisztina

Fazekas-Zur Krisztina nemrég végzett el egy ingatlanügynöki iskolát, hamarosan kitanul személyi edzőnek is. A kétszeres olimpiai bajnok kajakos, aki egy sérülés és a csúsztatás miatt nem lehetett ott a tokiói olimpián, kezd kifelé menni a sportágából, de a végső szót még nem tudja kimondani.

Krisztina a kajakkenusport.hu-nak nyilatkozott arról, hogy most hogyan él, mit csinál, mit tervez. Férje, Rami Zur hosszú ideje az edzője, gyermekik, Noah és Daniel – az édesapjukhoz hasonlóan – az Egyesült Államokban érzik magukat otthon, ezért nagyon úgy tűnik, hogy a család kint marad és ott ver gyökeret.

Az, hogy a kétszeres olimpiai bajnok fog-e még versenyszerűen kajakozni, egyelőre bizonytalan, ő így fogalmazott a kajak-kenu szövetség honlapjának:

„Ezzel kapcsolatban még nem hoztam meg a végső döntést, de kezd kikerülni a képből a kajakozás. Öt hónapig egyáltalán nem eveztem, a nyakamban volt porckorongsérv, erre a sérülésre ráment az egész évem. A napokban szálltam újra vízre először, nagyon élveztem, de sok olyan dolog van az életemben, ami jelenleg jobban leköt.”

A családi teendők mellett sokat tanul, nemrég végzett el egy iskolát és hamarosan belevág egy másikba:

„Építem magam, tanulok, próbálom elindítani a saját vállalkozásaimat. Eddig ingatlanügynöknek tanultam, most végeztem el az iskolát, szeretnék ezzel foglalkozni. Személyi edzőként is tervezem a jövőmet, amihez szintén meg kell szereznem a hivatalos képesítést, hosszútávon fel akarok építeni egy klubot, ahol több trénerrel dolgoznék együtt. Az lenne a legjobb, ha a versenyszerű kajakozást össze tudnám egyeztetni a többi teendőmmel, de erre a nap 24 órája kevés.”

Magyarországra a kajakszezonban jöttek haza a válogatóversenyek miatt, de mivel Noah már iskolás, nem tudják olyan rugalmasan kezelni ezt a kérdést. Ha Krisztina kifelé megy a sportágból, edző férje is elveszíti ezt a fajta munkáját, ezért ezen a téren is nyitott szemmel figyelik a kajak-kenu híreit:

„A 2028-as Los Angeles-i olimpia miatt újjá kell építeni az Egyesült Államok kajak-kenu válogatottját, Rami ebben a folyamatban szeretne részt venni. Mindenki azt gondolta, hogy a női kenuban elért sikerek miatt beindul a pezsgés az amerikai kajak-kenuban, de nem így történt. A szövetség egyre jobban esik szét, a versenyzők semmi támogatást nem kapnak, a gyorsasági szakágat itt a szabadidősportágak közé sorolták. Amúgy én is meg szeretnék pályázni egy olimpiával kapcsolatos munkát, a 2028-as szervezésbe vesznek fel sportolókat, korábbi olimpikonokat részmunkaidőbe. Érdekel, hogyan kell megrendezni egy ekkora sporteseményt, miként kell kommunikálni a támogatók felé, szerintem izgalmas feladat lesz.”

Vagyis: ha a végső szót még nem is mondta ki az egykori klasszis, a tendencia azért az, hogy már más irányban halad az élete, de szerencsére sok minden érdekli, biztos, hogy megtalálja a helyét a civil életben is.

 

Fotó: Fazekas Zur Krisztina Facebook

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!