Jászapáti Petra

Jászapáti Petra Szegeden született, 1998. december 31-én. Van egyéni bronzérme is Világkupán, 1000 méteren, de eddig a legtöbb sikert a 3000 méteres női váltó tagjaként érte el. Váltóban világbajnoki és Európa-bajnoki ezüstérmet is szerzett.

Jászapáti Petra nagy álma volt, hogy kijusson a phjongcshangi téli olimpiára, és ezt sikerült megvalósítania, 500, 1000, 1500 méteren és a 3000 méteres váltóban is képviseli a magyar színeket.

Saját bevallása szerint szereti a sebességet, ezért is döntött a short track mellett. A 2018-as téli olimpia idején még mindössze 19 éves versenyző azt vallja, hogy a kemény munka kifizetődik, és nagyon úgy tűnik, hogy igaza van ebben.

Váltóban már komoly nemzetközi sikereket ért el, hiszen világbajnoki ezüstérmet szerzett 2017-ben a csapattal, de két Európa-bajnoki ezüst és bronzérem is van már a neve mellett. Szintén váltóban szerzett ezüstöt és bronzot is Világkupán. Egyéniben eddig egy Világkupa-bronzérem van a kollekcióban, de tagadhatatlanul ott van a világ élmezőnyében.

Életrajz és korábbi eredmények: Magyar Korcsolyázó Szövetség

Fotó: Derencsényi István / MOKSZ

Téli olimpia – Phjongcshang 2018

500 méteren a 13. helyen végzett.

1500 méteren a 6., pontszerző helyen végzett!

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!