Jönnek a Lélekmozgató órák

 Drávucz Rita olimpikon, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, valamint Suba Róbert paralimpiai ezüstérmes kajakos lesz idén a Magyar Parasport Napjának nagykövete. A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) február 22-én másodszor rendezi meg országos szinten a Magyar Parasport Napjának érzékenyítő programját, a Lélekmozgatót.

Drávucz Rita elmondta, a fogyatékkal élők, valamint az épek képesek és tudnak együtt is játszani. Jó lenne, ha a fogyatékkal élő gyerekek üzenete minél több ép kortársukhoz eljutna. A világ- és Európa-bajnok a Sportágválasztó Magazinnak kifejtette: a sport egy eszköz arra, hogy összehozza az embereket. „Az a feladatunk, hogy népszerűsítsük a programot. A lényeg, hogy minél több emberhez, gyerekhez eljusson a Magyar Parasport Napjának üzenete” – mondta Drávucz Rita, aki kiemelte, a kislányával, Flórával minden bizonnyal óvodákat is meglátogatnak február 22-én.

A tavalyi, nagysikerű rendezvényhez közel 500 oktatási intézmény csatlakozott, és tartott érzékenyítő, „Lélekmozgató” interaktív osztályfőnöki, vagy rendhagyó testnevelésórát.

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!