Kékesi Márton és Tóth Zita viszi Pekingben a magyar zászlót

Két alpesi síző, Kékesi Márton és Tóth Zita viszi a magyar zászlót a pekingi téli olimpia pénteki nyitóünnepségén. Az olimpia egyébként szerdán a curling versenyekkel már meg is kezdődött, csütörtökön bekapcsolódtak a jégkorongozók is.

Legutóbb az 1994-es, lillehammeri játékokon érte alpesi sízőt az a megtiszteltetés, hogy a magyar csapat első, lobogót tartó embereként vonulhatott a stadionba a nyitóceremónián. Akkor Bónis Attila vitte a piros-fehér-zöld zászlót, azóta háromszor gyorskorcsolyázóra, kétszer rövidpályás gyorskorcsolyázóra és egyszer műkorcsolyázóra esett a választás.

A 26 éves Kékesi másodszor szerepelhet olimpián, Phjongcshangban 30. lett műlesiklásban, 42. óriás-műlesiklásban és 53. lesiklásban.

A mindössze 19 esztendős Tóth újonc az ötkarikás játékokon, ezúttal mindketten a két technikai számban, azaz műlesiklásban és óriás-műlesiklásban állnak rajthoz.

Az éremesélyes rövidpályás gyorskorcsolyázók szóba sem kerülhettek zászlóvivőként, mivel másnap az első hivatalos versenynapon már szerepelnek, így számukra nem lett volna szerencsés részt venni az általában legalább három órán át tartó megnyitón, amelyre várhatóan dermesztő hidegben kerül majd sor.

A XXIV. téli olimpia nyitóünnepsége magyar idő szerint pénteken 13 órakor kezdődik. A versengés február 20-ig tart. Itt található az ötkarikás játékok teljes programja:

https://m4sport.hu/peking2022/cikk/2022/02/01/a-pekingi-teli-olimpia-teljes-programja/

 

Forrás és fotó: MTI

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!