Kempóban a világ tetején!

A 15. IKF Kempo Világbajnokság és Világkupa küzdelmeit Budapesten rendezték, minden idők legnépesebb mezőnyével. Magyarország a technikai divízióban harmadik helyen zárt, a küzdelmi divíziót pedig megnyerte, így az összetett csapatversenyben is győzött, először az IKF-világbajnokságok történetében!

A MOM Sportban kata, fegyveres kata, szinkron kata, önvédelem, submission, semi kempo, knock down, kempo kumite, full kempo és kempo MMA szabályrendszerekben versengtek egymással a résztvevő öt kontinens legjobbjai. 
A magyar kempo-válogatott az április 26. és 28. között rendezett világesemény során kiemelkedően teljesített, számos egyéni érmet szerezve. Csapatban is dobogón végeztek a magyar kempósok, technikai divízióban a harmadik helyet megszerezve, a küzdelmi kategóriában, illetve összetettben az első helyen végezve.

Összetett csapatvégeredmény:

  1. Magyarország
  2. Románia
  3. Argentína

Küzdelmi divízió:

  1. Magyarország
  2. Románia
  3. Oroszország

Technikai divízió:

  1. Argentína
  2. Románia
  3. Magyarország

Forrás: Magyar Kempo Szövetség

(Címkép forrása a Szövetség Facebook-oldala, fotó: Kocsner János)

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!