Kezdd el lefutni a bejglit a két ünnep között!

Szinte elkerülhetetlen, hogy az ünnepek környékén kihagyj pár edzést. Jó esetben erre csak karácsonykor és szilveszterkor kerül sor, de azzal sem vagy egyedül, ha már az év végi hajtás közben is kénytelen voltál lemondani a mozgásról. A két ünnep közötti időszak viszont többnyire kicsit lazább, ezért ideális ahhoz, hogy szép lassan (újra) elkezdj kocogni – ami jól is fog esni a bejglihegyek után. Kérdés, hogyan csináld.

Most ne legyél maximalista!

Fogadd el, hogy az egyéni rekordodat nem ebben az időszakban fogod megdönteni. Sőt: mivel ilyenkor valószínűleg el vagy kicsit nehezedve a karácsonyi evés-ivás után, több ráhangolódásra lesz szükséged. Legyél türelmes magaddal: kezdd egy laza sétával, azután kezdj csak kocogni. De az sem ördögtől való, ha több sétaszünetet iktatsz be futás közben.

Tudd le az edzést még a nagy evészetek előtt!

A két ünnep között sokan még nyakig benne vannak a rokonlátogatásokban és a baráti találkozókban, ahol a kínálgatást nehéz megúszni. Tele hassal viszont szinte borítékolható, hogy csökkenni fog a kedved a mozgáshoz, ezért a legjobb, ha letudod az edzést még reggel. Ezt persze nehezíti, ha egy jól sikerült vendégség után későn érsz haza, és túl nagy kihívás korán felkelni… De egy délelőtti kis futás még talán ebben az esetben is belefér a nagy sütizések és össznépi ücsörgések előtt.

Vigyél magaddal valakit!

Ezekben a napokban szükséged lehet némi extra motivációra, hiszen joggal érezheted, hogy neked is jár a pihenés így év végén főleg, ha a környezetedben egyedül te érzed szükségét a sportolásnak, miközben a többiek előszeretettel heverésznek. Ilyenkor aranyat ér egy edzőtárs, aki katalizátorként működhet közre. Szóba jöhetnek családtagok és barátok, akikkel kocogás közben lehet végre kicsit cseverészni de egy kiadósabb kutyasétáltatást is nyugodtan előléptethetsz edzéssé. Ha pedig végképp nincs, aki szívesen veled tartana, akkor még mindig motiválhatod magad egy pörgős számokkal felturbózott playlisttel. Amin persze a Jingle bells is helyet kaphat, csak a hangulat kedvéért…

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!