Szeptember 1-jével nem csak a tanév kezdődik meg a hosszú szünet után, hanem a sportágak is elindítják edzéseiket. Aki sportágat szeretne választanai gyermekének, vagy akár saját magának, a leállás és a nyári szünet után most ismét sok lehetőség közül választhat.

A vírushelyzet megnehezítette a sportágak életét is. Leálltak az edzések, versenyek, és sok sportág később sem tudta folytatni a megkezdett szezont. Ennek az időszaknak következményeként az egyesületeknél sokan lemorzsolódtak, és a sportágválasztásra ösztönző rendezvények, programok is elmaradtak.

Idén a Nagy Sportágválasztó rendezvények elmaradása miatt a kitelepülő sportágaknak ez az esély sem adatik meg, hogy új tagokat toborozhassanak, így most megkérdeztünk két sportágat, akik rendszeres résztvevői az eseménynek, hogy az ősz kezdetén mivel várják a sportolni vágyókat.

Thaibox edzés - Nagy Sportágválasztó

A muaythai/thaibox képviseletében Czinke Gábor, a Zuglói Thai Boksz Akadémia vezetője és edzője, valamint a Rippel Akadémia ügyvezetője és oktatója, Juni Emese válaszolt kérdéseinkre.

 

Kinek ajánlott a sportág?

Juni Emese: Alsó korhatár 6 év, felső korhatár nincs. Tanítványaink jellemzően 6-20 év között vannak, így bárki elkezdheti, aki szeretne akrobata lenni. Edzéseinken akrobatikát, légtornát, és ügyességet tanulhatnak a hozzánk érkezők.

Czinke Gábor: A muaythai sportág minden korosztály számára ajánlott. Bárki, aki szeretne megismerkedni a sportággal, korosztályának, tudásának, sportolói előéletének, kondicionális állapotának figyelembe vételével megfelelően csatlakozhat az edző által javasolt csoportokhoz.

Rippel Akadémia - Nagy Sportágválasztó

Milyen edzések indulnak szeptember elején?

Juni Emese:  A Rippel Brothers Akadémia szeptember 2-án indítja meg képzését a XV. kerületben (1151 Budapest, Fő út 70. Dózsa György Gimnázium).

Edzés időpontok:

Alapozó: hétfő, szerda 17 órától 18 óráig;

Haladó: hétfő, szerda, péntek 18 órától 20 óráig.

 

Czinke Gábor: A Magyar Muaythai Szakszövetség számos muaythai klubja a legtöbb sportághoz hasonlóan edzéseket indít gyermekek számára szeptembertől.

Általában 6 éves kortól már csatlakozhatnak a gyerekek a thaibox sportághoz és 14 éves korig a gyerekcsapatokban edzenek.

Thaibox edzés - Nagy Sportágválasztó

Milyen járványügyi intézkedéssel készültök a biztonságos edzések megtartása érdekében?

Juni Emese: Belépéskor – általunk biztosított – kézfertőtlenítő használata kötelező. Az épületbe csak az edzésen résztvevők jöhetnek be. A termet az edzés előtt külön kitakarítják, az eszközök fertőtlenítéséről pedig mi gondoskodunk.

Czinke Gábor: Az Magyar Muaythai Szakszövetség a koronavírus következtében kialakult járványügyi helyzetben mindvégig betartotta és betartatta az összes tagjával a kormány és a Nemzeti Versenysport Szövetség által megkövetelt szabályokat. Minden klubunk felelősségteljesen gondolkozott és járt el az elmúlt nehéz hónapokban. Valamennyi klubbal folyamatosan kapcsolatban volt Szakszövetség, így naprakész információval tudtuk segíteni munkájukat, valamint a szövetség ellátta az egyesületeket megfelelő mennyiségű felület- és kézfertőtlenítő szerrel, valamint maszkkal.

Rippel Akadémia légtorna bemutató - Nagy Sportágválasztó

Mit javasolnál azoknak a szülőknek, akik jelen helyzetben féltik elengedni/beíratni a gyerekeket edzésre?

Juni Emese: Minden tőlünk telhetőt megteszünk nem csupán a fizikális, hanem a higiéniai biztonság érdekében is. Amennyiben pedig a helyzet súlyosbodik, ideiglenesen mi is szüneteltetjük majd az edzéseket, ha a helyzet újra megkívánja azt.

Czinke Gábor: Minden esetben tájékozódjanak a szülők, akiknek gyermekei a thai-box sportággal szeretnének megismerkedni, hogy olyan klubokat keressenek fel, melyek tagjai az MMSz-nek és edzői rendelkeznek muaythai edzői végzettséggel. Így mind szakmailag, mind a folyamatos járványügyi helyzetet figyelembe véve biztonsággal vághatnak bele a muaythai gyakorlásába.

Ha kérdés merül fel a Magyar Muaythai Szakszövetség honlapján megtalálják az elérhetőségeket, ha klubjaink, edzőink felől szeretnének tájékozódni.

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!