Kihagyhatatlan sportprogramok a 2020-as felhozatalból

Egy izgalmasnak ígérkező sportesemény olyan, mint a karácsony: már pusztán várakozni rá is jólesik. Ezt a ziccert pedig nem hagyhattuk ki így az ünnepek előtt. Mazsolázgattunk hát egy kicsit a jövő évi sportcsemegékből, hátha (még jobban) megjön a kedved a mozgáshoz és így a nevezéshez. Plusz egy jó hír: egy kivételével az összes ajánlott eseményen Ötpróba-pontokat is szerezhetsz az élmények mellé.

KOMÉTA 9. Farsangi Félmaraton, Kaposvár – február 9.

Ez az az esemény, ami jóval túlmutat azon, amit egy átlagos futóverseny kínálni szokott. A fieszta a futással épp csak elkezdődik, hogy utána jutalmul kedvedre válogathass a város fergeteges hangulatú farsangi programdömpingjéből. Csak annyit mondunk: megér egy hosszú hétvégét, hogy Kaposvárra látogass. Már csak az a kérdés, hogy minek öltözz be…

XIV. NN Ultrabalaton – május 14–17.

Sok futó dédelgetett bakancslistás álma, egy igazi presztízsverseny, ahol már a részvételért is komoly harc folyik. Viszont aki bekerül, az elmondhatja magáról, hogy Közép-Európa leghosszabb futóversenyén indult. Persze nem kell mindenkinek lenyomni a teljes Balaton-kört, ami nyilván embert próbáló ultratáv: az egyéni mellett váltóban is indulhatsz. Egy biztos: a baráti és munkahelyi kapcsolatokat egészen új szintre emeli egy közösen végigküzdött Ultrabalaton-futam.

13. Intersport Tour de Tisza-tó – május 3.

Kerüld meg a Tisza-tavat, ami rengeteg egyéb természeti szépsége mellett sokszínű madárparadicsom is! Ennyire változatos madárcsicsergést biztos, hogy nem hallasz az ország más vidékein. A kiválasztott távot végigtekerheted bringával, de gurulhatsz görkorival is. Ha a családi 15 km-es túrát választod, akkor útközben egy kis lángosozásra vagy strandolásra is jut idő.

23. Kékes Csúcsfutás – május 9.

Az egyik legkeményebb hazai futóverseny, amit csak akkor érdemes bevállalnod, ha bírod a húzós hegymenetet, hiszen a cél Magyarország legmagasabb pontjának meghódítása. De éppen ezért kerül fel olyan sok szenvedélyes futó bakancslistájára az Ultrabalaton mellé: legalább egyszer az életben tényleg bele kell kóstolnod a magaslati élménybe. 

Mozgás Éjszakája – június 

Ha azt hitted, hogy csak propagandaszöveg, amikor szórakozáshoz hasonlítják a sportot, akkor ez az esemény be fogja bizonyítani neked az ellenkezőjét. A Mozgás Éjszakáján igazi nyáréjszakai fesztiválhangulatban sportolhatsz, pörgős zenékre, ráadásul vízközelben: a gyönyörűen kivilágított Műegyetem rakparton. A közel 20 hagyományos és különleges sportág között biztosan ott lesz a te (leendő) kedvenced is! 

III. újHÁZ Centrum Napfelkelte Félmaraton – augusztus 16.

Nagyon tudnak élni, akik ezen a futóversenyen indulnak. Jól teszed, ha 2020-ban te is benevezel, mert hatalmas élménycunami vár rád. Hajós napfelkeltenézés a Balaton közepén, zeneszóra, aztán egy csodás panorámafutás a Balaton-felvidéken, amit egy nagy össznépi reggeli falatozás követ Szentbékkállán. Az pedig már csak hab a tortán, ha csobbansz is egyet a végén a Balatonban.

35. SPAR Budapest Maraton Fesztivál – október 10–11.

Érezted már, milyen felemelő, amikor sok ezer ember lelkesedése motivál arra, hogy kihozd magadból a legtöbbet? Az ország egyik legnagyobb futóversenye ezt tudja. Egy felejthetetlen városnézés futólépésben, világörökségi helyszíneken: Duna-hidakon át, többek között a Gellért-hegy, a Budai Vár, a Parlament és a Margitsziget érintésével.

Nagy Sportágválasztó (évente többször)

Ha ezen a weboldalon jársz, akkor valószínűleg tudod, miről szól a Nagy Sportágválasztó, sőt: talán már jártál is valamelyiken. A célunk egyszerűbb és nagyszerűbb nem is lehetne: kedvet csinálni a sportoláshoz minél több embernek, főleg a gyerekeknek. Azért hozunk össze rendszeresen több mint 100 sportágat egy helyre, hogy bárki kényelmesen kipróbálhassa a neki tetsző mozgásformákat, és választani tudjon anélkül, hogy egyenként el kellene zarándokolnia a sportegyesületekhez egy próbaedzésre. Találd meg te is a neked való sportot 2020-ban!

További infók az ötpróbás pontszerző eseményekről az Ötpróba weboldalán

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!