Kikapott, de bajnok a Fradi!

A Budapest Honvéd 3-2-re legyőzte a már bajnoki aranyérmes Ferencvárost a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójában. Szerhij Rebrov, a vendégek mestere a kezdés előtt elárulta: a délután történtek ismeretében azt kérte játékosaitól, hogy függetlenítsék magukat a már megnyert bajnoki aranyéremtől, és kellő motivációval lépjenek pályára.

A Ferencváros ennek szellemében is kezdte a mérkőzést, de lendülete és koncentrációja hamar elfogyott. Pedig aligha a vendégszurkolókon múlt, ők ünnepelni érkeztek és ennek megfelelően biztatták övéiket. A hangulat nagyszerű volt, hiszen a szurkolásban méltó partnernek bizonyultak a hasonló létszámban érkezett kispesti fanatikusok. Az első félidőben látottaknak azonban már kizárólag a hazai drukkerek örülhettek: egyértelműen a vendéglátók irányítottak, több gólhelyzetet is kialakítottak, a 36. percben pedig Uzoma révén megérdemelten szereztek vezetést. A gól után a Honvéd visszavett a tempóból, az addig is erőtlen támadójátékot nyújtó vendégeket viszont az sem rázta fel, hogy hátrányba kerültek, képtelenek voltak ritmust váltani. Rebrov látszólag higgadtan nézte a mérkőzést a kispad előtt, de játékosai hibáit és tanácstalanságát látva gyakran nézett másodpercekig maga elé vagy tárta szét a kezét látványosan – áll az MTI tudósításában. A második játékrészben a Honvéd öt perc alatt eldönthette volna a meccset – játékosai kétszer hibáztak óriási helyzetben -, ehelyett egyenlítettek a vendégek: szöglet után Haratin talált a kapuba. A 62. percben azonban már gólt ünnepelhetett a hazai közönség: a ferencvárosi védelem több részletben is kihagyott, amit Ben-Hatira használt ki. Átvette a játék irányítását a vendégcsapat, de lassan és körülményesen szőtte az akcióit, amelyeket így könnyen hatástalanított a jól szervezett, kontrákra váró hazai gárda. A 73. percben ismét „talált góllal” egyenlített a vendégcsapat – Nguen volt eredményes -, de nem sokáig tudta megtartani az eredményt, mert az ismételt védelmi hibát Ben-Hatira látványos átemelős góllal büntette. A hajrában beszorult a Honvéd, de a Ferencvárosnak harmadszor már nem sikerült egyenlítenie. A Honvéd a szezon korábbi két bajnoki összecsapásán 1-0-ra kapott ki a Ferencvárostól, és legutóbb két éve kerekedett fölé.

Azóta egy döntetlen mellett négyszer szenvedett vereséget. A Ferencváros ezt megelőzően sorozatban nyolc bajnokiján diadalmaskodott. A lefújást követően a kispesti tábor hangosan ünnepelte a győzelmet és övéit, míg a vendégdrukkerek a lelátón visszafogottan hoztak működésbe néhány füstpetárdát, hogy köszöntsék az aranyérmeseket. A ferencvárosi játékosoknak kellett pár perc, amíg felengedtek, és kört alkotva összeborultak a pályán egy kis táncra. Rebrov a mérkőzés utáni értékelésnél elmondta: az első félidőben nem volt elég agresszív a csapata, és bár játékosai a második félidőben már igyekeztek, sok hibát ejtettek. „Az előzmények ismeretében nehéz volt koncentrálni, a kelleténél sokkal nyugodtabbak voltunk, de ilyen helyzetben ez normális” – mondta az ukrán tréner. Hozzátette: hagyja ünnepelni a játékosait, és csak kétnapos pihenő után kezdik újra a munkát. A folytatást illetően kiemelte: sok munka vár csapatára, amíg kilép a nemzetközi színtérre. (fotó: mti)

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!