Kövér: Büszkék vagyunk, hogy sikerült megvédeni a vb-címünket

Megvédte világbajnoki címét a SUP Race Hungary férfi csapata a Franciaországban rendezett Red SUP Dragon-világbajnokságon. A SUP a Stand Up Paddling angol kifejezés rövidítése, a dinamikusan fejlődő új sportágban a versenyzők egy deszkán állva eveznek a vízen.

Ezt a vb-t a Red márka hívta életre három éve, itt négyen állnak egyszerre egy speciális SUP deszkán. Férfi, női és vegyes kategóriában rendeznek versenyeket, ugyanúgy elő- és középfutam, valamint döntő lebonyolításban, mint a gyorsasági kajak-kenuban. Itt az előfutamban és a középdöntőben is kiesett két-két egység, a fináléban pedig négy csapat állt rajthoz. A férfiaknál – akárcsak tavaly – a Kövér Márton, Hubik Attila, Márton Károly, Nagy Szabolcs alkotta SUP Race Hungary nyerte az aranyérmet.

„A tavalyi vb fődíja egy négyes hajó volt, amelyet az elmúlt egy évben rendesen nyüstöltünk. A mi négyesünk tagjai korábban vagy kenuban, vagy kajakban edződtek, és büszkék vagyunk, hogy sikerült megvédeni a vb-címünket” – mondta a Sportágválasztó Magazinnak Kövér Márton, aki azt is elárulta, hogy a SUP teljesen másképp viselkedik a vízen, mint egy kenu.

„Főleg így, hogy négyen evezünk rajta, a SUP más vízi eszközzel ellentétben nem oldal irányba billeg, hanem előre hátra. Nagyon össze kell hangolnunk a mozgást” – tette hozzá Kövér.

A Martha Nicole, Takács Emma, Ágfalvai Lili, Rasztotzky Eszter alkotta női csapat élete első világbajnokságán az előkelő negyedik helyen végzett.

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!