Liu Shaolin Sándor újra döntőbe került

Múlt szombaton 1500 méteren végzett az 5. helyen Liu Shaolin Sándor, megszerezve Magyarország első pontjait a phjongcshangi téli olimpián. Kedden megnyerte a selejtezőfutamát, reménykedve vártuk tehát a mai negyeddöntőt. Végül egészen a döntőig menetelt, ott azonban kicsúszott és kizárták.

A rövidpályás gyorskorcsolyázó Liu Shaolin Sándor szerezte első pontjainkat a téli olimpián, a szombati ötödik helyével (1500 m) máris eredményesebbek voltunk, mint a korábbi téli olimpián, Szocsiban. És még csak az első napnál tartottunk.

Kedden az 1000 méteres versenyszámban a megismételt selejtezőfutamot magabiztosan nyerte, és ezzel továbbjutott a szombati (február 17-i) negyeddöntőbe. A negyeddöntőben megnyerte a futamát, tehát az elődöntőben folytathatta.

Az elődöntőben a második helyen végzett, így az A-döntőbe került.

A döntőben ő volt az egyetlen európai versenyző, két koreai mellett egy amerikai, és egy – a zsűri által továbbjuttatott – kanadai short trackes volt az ellenfél. Négy helyett tehát öt versenyző az A-döntőben, három a B-döntőben.

Több körön keresztül az utolsó helyen korcsolyázott, a harmadik-negyedik helyet nagyon jól védte a két koreai, nem sok esélyt adva Sándornak az előzésre. Az utolsó körben mindent egy lapra feltéve sikerült megelőznie az egyik koreait, de kicsúszott, és a két koreai is a palánkban találta magát.

Liu Shaolin Sándort sajnos kizárták, így az 5. hely, azaz a biztos pontszerzés helyett be kell érnie a 8. hellyel, hiszen a B-döntő résztvevői is előtte végeztek a kizárás miatt.

Liu Shaolin Sándor előtt le a kalappal, elképesztő teljesítményt nyújt a 2018-as téli olimpián. Már két A-döntőben (1500 és 1000 m) láthattuk, és a magyar váltóval ott van az 5000 m A-döntőjében is!

És még rajthoz áll az 500 méter selejtezőjében is.

Fotó: Derencsényi István / MOKSZ

 

 

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!