Magyarok nélkül a téli olimpia ma is

Felvezető cikkünkben azt írtuk, hogy majdnem minden nap láthatunk magyarokat a téli olimpián… az élet, pontosabban az időjárás felülírta az előzetes programot. A mai női óriás-műlesiklást is elhalasztották, Hozmann Szonjának és Maróty Mariann Miminek csütörtökön szurkolhatunk majd.

Egyelőre nem túl kegyes a természet az alpesi sí versenyszámokhoz, illetve a versenyzőkhöz. Az erős szél miatt, a vasárnapi férfi lesikláshoz hasonlóan a hétfői női óriás-műlesiklást is elhalasztották, mindkettőt csütörtökön pótolják. (A két szám nem zavarja majd egymást, nem ugyanazon a pályán kerülnek megrendezésre.)

Hozmann Szonjának és Maróty Mariann Miminek tehát csütörtökön szurkolhatunk óriás-műlesiklásban, de – remélhetőleg – szerdán is már szoríthatunk értük, hiszen elvileg akkor rendezik a női műlesiklást. Kedden, azaz holnap a férfi szuperkombinációban lennénk érdekeltek Kékesi Márton és Samsal Dalibor révén, ha végre az időjárás is megfelelő lesz.

Kedden mindenképpen nagyüzem lesz magyar szempontból, hiszen férfi alpesi sízőink mellett Kónya Ádám sífutónknak is szurkolhatunk a sprint számban. Újra láthatjuk a short trackes Keszler Andreát és Jászapáti Petrát 500 méteren, miután a szombati selejtezőkből továbbjutottak. Selejtezőfutamok lesznek férfi 1000 méteren, Magyarországot a már pontot szerző Liu Shaolin Sándor, illetve Liu Shaoang képviselik. A két rövidpályás gyorskorcsolyázónk természetesen ott lesz a magyar váltóban is, 5000 méteren. Gyorskorcsolyában, 1500 méteren Nagy Konrád képviseli majd a magyar színeket. Lesz kikért szorítanunk, tehát.

A szombati naphoz hasonlóan kedden is élő hírfolyamban követheted nálunk az eseményeket. A magyar érdekeltségű versenyszámokat, az eredményekkel, illetve az időpont-módosításokkal aktualizálva megtalálod a Sportágválasztó Magazin oldalán.

Fotó: fis-ski.com

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!