A járványügyi veszélyhelyzet mindenkit arra kényszerít és szólít fel, hogy maradjon otthon, ezzel megfékezve a járvány terjedését, mérsékelve a fertőzés kockázatát. A sokak által kedvelt külföldi sportolók is így tesznek, „karanténba” vonulva élik mindennapjaikat.

Körképünkben megmutatjuk egy-egy népszerű sportág kiemelkedő alakja, hogyan viseli a bezártságot, hogyan éli mindennapjait, hogyan tesz eleget eközben „hivatásának”, tehát az egyéni edzéstervek és előírások alapján hogyan tartja formában magát.

Sergio Ramos, a Real Madrid hátvédjének konditermi edzéseit három gyermeke felügyeli, időnként be is segítve édesapjuknak a tréningbe.

A családi mozgásból a focista állapotos felesége, Pilar sem maradhat ki.

Paulo Dybala, a Juventus labdarúgója főzéssel tölti ki szabadidejét, Argentína egyik nemzeti ételét, az ottani szokásoknak megfelelően készítette el.

Az edzéseket természetesen Ő sem mellőzheti, a súlyzók mellett a labda is előkerül. A munka folytatására és mosolygásra biztat.

Cristina Neagu, a román női kézilabda válogatott és a CSM Bucuresti átlövője otthonában végzi el az előírt edzéstervet és a szakemberek ajánlása szerint csak halaszthatatlan esetben hagyja el a házat. Vallja, együtt legyőzhetjük a vírust.

Kari Brattset, a norvég női nemzeti csapat és a Győri AUDI ETO KC beállósa, klubcsapata kezdeményezéséhez csatlakozott, mely „Maradjunk otthon! – ez a legtöbb, amit most tehetünk!” címmel indult. A kézilabda edzések hiányában kutyájával együtt tesz az otthoni mozgásért.

Az élsportolók példaképek a hétköznapokban, legyenek számunkra példaképek a legnehezebb helyzetekben is! Maradjunk otthon, mossunk kezet és vigyázzunk magunkra, vigyázzunk a szeretteinkre!

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!