Még egy arany a végére is

Az Andrásfi Tibor, Debnár Gergely, Koch Máté, Nagy Dávid összeállítású válogatott megnyerte a junior férfi párbajtőr csapatversenyt a szocsi Európa-bajnokság zárónapján. Óriási öröm, de nem akkora meglepetés, persze, hiszen a szezonbeli teljesítményük alapján a srácok esélyesnek számítottak.

A nyolcaddöntőben Ausztria (45:34), majd a negyeddöntőben a csehek (45:35) sem jelentettek túl nagy kihívást a mieink számára, az elődöntőben a franciák ellen már szorosabb volt. A Szocsiban egyéni ezüstérmet szerző Nagy Dávid volt a befejező ember, a vége pedig 40:36, azaz bejutottunk a döntőbe, ahol az előzetes várakozásoknak megfelelően az olaszok vártak ránk.

Az elején az olaszok vezettek, de aztán jött ismét Nagy Dávid, a csapat pedig visszajött a meccsbe. Majd sikerült a vezetést is megszerezni, és tartani az utolsó asszóig. Ott 22:19-ről indult Dávid és Di Veroli, akiről tudni kell, hogy Szocsiban, egyéniben a kadet és junior Eb-t is megnyerte, ráadásul utóbbi döntőjében éppen Nagy Dávidot győzte le… 

Nagy az öröm, négy év után újra aranyérmes a junior férfi párbajtőrcsapat!

Most azonban Nagy Dávid visszavágott, 34:27-re nyertünk, és ezzel négy év után lett ismét aranyérmes a junior férfi párbajtőrcsapat!

Ezúttal Nagy Dávid örülhetett, visszavágott az elveszített egyéni döntőért. 

Kadet és junior Európa-bajnokság, Szocsi

Férfi párbajtőrcsapat, 17 induló

  • Nyolcaddöntő: Magyarország-Ausztria 45:34.
  • Negyeddöntő: Magyarország-Csehország 45:35.
  • Elődöntő: Magyarország-Franciaország 40:36.
  • Döntő: Magyarország-Olaszország 34:27.

Végeredmény: 1. Magyarország (Andrásfi Tibor, Debnár Gergely, Koch Máté, Nagy Dávid – válogatott edző: Eitner Kinga, edzők: Andrásfi Tibor, Dancsházy-Nagy Tamás, Halla Péter), 2. Olaszország, 3. Franciaország.

Forrás: Magyar Vívó Szövetség

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!