2023-ban második alkalommal, szeptember 15-16-án került megrendezésre a Budapesti Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó a Merkapt Sportközpontban. Nem csak a 111 sportág és a 25 hangszer között találhatott újdonságot az a 23.169 látogató, aki részt vett a rendezvényen, hanem a helyszínek között is, hiszen átadásra került a Lechner Ödön Rendezvényközpont. Az esemény hivatalos 10 órai megnyitóján a Belügyminisztérium Köznevelési Államtitkárságát Dr. Lebanov József, a Köznevelés Stratégiai Főosztály főosztályvezetője képviselte és tartotta meg nyitóbeszédét. Sportolókból, példaképekből sem volt hiány, több mint 30 Európa – világ és olimpiai bajnok tette tiszteletét a rendezvényen. 

2023 májusában az elmúlt idők egyik legsikeresebb rendezvényét bonyolította le a Nagy Sportágválasztó csapata,így izgatottan láttunk hozzá a szeptemberi előkészületekhez.

Kezdetben nehezen indult a szervezés, hiszen lassan gyűltek a sportágak, de bíztunk benne, hogy überelni tudjuk a májusi rendezvényt. Az esemény közeledtével minden összeállni látszott, már csak az időjárás miatt kellett aggódnunk, azonban szerencsére az eső elkerülte a Merkapt Sportközpontot, így minden feltétel adott volt a sikerhez.

A rekordszámú 111 sportág között a küzdősportoktól kezdve, a labdajátékokon át a vizes – és technikai sportokig minden megtalálható volt. Számos visszatérő sportág kipróbálható volt, mint például a labdarúgás, az ökölvívás, a kézilabda, de akadtak olyan sportágak is, akik évek óta nem voltak jelen a rendezvényen, ám most ismét megmutatták magukat, ilyen volt például az akrobatikus kosárlabda vagy épp a repülőmodellezés. Persze az újításra mindig törekszünk, így néhány új mozgásforma is bemutatkozott, mint például a balett vagy a tájékozódási futás.

Az újítások nem merültek ki a sportágakban, hiszen a sportközpont területén egy új helyszín is átadásra került, mégpedig a Lechner Ödön Rendezvényközpont, amely kiváló lehetőséget biztosít számunkra a beltéri sportágak bemutatásához. Ennek hivatalos átadása a Budapesti Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó pénteki megnyitóját követően történt, ahol részt vettek cégünk és a Merkapt Zrt. ügyvezetői Szemán Róbert és Halgas Csaba, a Merkapt Zrt. igazgatósági tagjai, a Nagy Sportágválasztó kommunikációs igazgatója Dr. Kiss Gergely és számos élsportoló, többek között: Storcz Botond, Fekete Ádám, Gera Zoltán, Szabó Gabriella, Berki Krisztián, Pap Bianka.

A megjelenő sportolók szokás szerint rendkívül népszerűek voltak a gyermekek körében, számos aláírást és ajándékcsomagot osztottak ki, illetve rengeteg közös fotó is készült a csillogó szemű sportos növendékek nagy-nagy örömére, akiknek igazi motivációt és életre szóló élményt jelentett, hogy találkozhattak és beszélgethettek példaképeikkel.

A két nap során tiszteletét tette az eseményen: Szalai Ádám, Gera Zoltán, Vogel Soma, Jansik Szilárd, Pohl Zoltán, Dr. Kiss Gergely, Nagy László, Mocsai Tamás, Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás, Szűcs Luca, Fekete Ádám, Korisánszky Dávid, Csipes Tamara, Novák Ferenc, Storcz Botond, Szabó Gabriella, Vaskuti István, Cseh László, Késely Ajna, Pap Bianka, Mányoki Attila, Bánóczy Árpád, Takács Boglárka, Moravcsik Angéla, Berki Krisztián, Béres Alexandra, Ujvári Iza, Czuni László, Zala György.

A színpadot nem csak a meghívott sportolók töltötték be, a két nap alatt több mint 30 sportági bemutató zajlott a színpadon, melyek a szokásosnál jóval nagyobb érdeklődést keltettek az idelátogatók körében, így a “nézőtér” rendre megtelt gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt. A muaythai-osok például egy igazán különleges előadást tartottak, hiszen egy thai csapat látogatott el az eseményre, akik élő zenés kísérettel tartották meg bemutatójukat.

Persze azoknak, akik a zene miatt érkeztek nem kellett beérniük ennyivel, hiszen a zeneligetben több mint 25 hangszer volt kipróbálható, a teljesség igénye nélkül például a hegedű, a brácsa, a furulya, a klarinét, a zongora, többféle gitár, illetve dob. A Nagy Hangszerválasztó színpadán fellépők pedig egész nap zenés, táncos előadásokkal szórakoztatták az érdeklődőket.

Kiállítói expónk is kedvelt terület volt, a Raiffeisen Bank sportos aktivitásai megmozgatták a gyermekeket, illetve a szombati pontgyűjtő füzetek garantált ajándékai is hozzájuk voltak köthetőek, az NNGYK hatalmas kitelepülése rendkívüli népszerűségnek örvendett, felméréseik, tanácsadásaik igazán hasznosnak bizonyultak a kilátogató családok számára, így jobban megismerkedhettek az egészséges életmód alappilléreivel. A Hydropool Hungária ellenáramoltatós medencéjében ezúttal is bemutatót tartott Dr. Kiss Gergely és Cseh László, a jelen lévő úszó és vízilabda egyesület növendékeivel karöltve. A Merkapt Zrt. sátrában készültek a legmenőbb selfie-k és a legkreatívabb kitűzők, a Viwa vitaminvíz csapata pedig a büfésoron gondoskodott a kicsik és nagyok frissítéséről.

Köszönjük szponzorjainknak, kiállítóinknak, a megjelenő bajnokainknak, a sportági képviselőknek, a zenei oktatóknak és fellépőknek, az önkénteseknek, az óvodás és iskolás csoportoknak, az egyéni látogatóknak és családoknak és nem utolsó sorban a közvetlen és közvetett stábtagjainknak, kollégáinknak, munkatársainknak, hogy lelkes, kemény, szórakoztató, de eredményes munkával hozzásegítettek minket ahhoz, hogy túlszárnyaljuk májusi önmagunkat és egy igazán sikeres rendezvényt bonyolítsunk le!

Legközelebb május 24-25-én kerül megrendezésre a Budapesti Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó Budapesten, Kőbányán!

 

Találkozzunk ismét a Merkapt Sportközpontban!

 

Fotó: Molnár Péter

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!