Megvan az első Ötpróba-pont az életmódváltóink körében! Gratulálunk!

Pékó László Zsolt az Őrségi Kerékpáros és Futófesztiválra nevezett, az 5 km-es Szerkör nevű futótávra.

Már két éve kocog rendszeresen, a 40 perces szintidő teljesíthetőnek tűnt, még úgy is, hogy szintemelkedés azért volt a távban bőven, plusz a délelőtti rajt sem kedvezett főhősünknek.

„Hogy mit meg nem tesz az ember 1 db nyamvadt Ötpróba pontért! A IV. Őrségi Kerékpáros és Futófesztiválra neveztem, az 5 km-es Szerkör nevű futótávra. Már két éve kocogok rendszeresen, a 40 perces szintidőt teljesíthetőnek láttam. Persze az őrségi dombok egy kicsit megleptek, nem is beszélve a délelőtti időpontról, ami az én bioritmusomnak olyan, mintha a bagolynak kéne gondoskodni a déli harangszóról…

A csoportos bemelegítés után nem sokkal már a pole-pozícióban várakoztam, ugyanis senki nem akart elől állni. Az indulás után már meg is értettem, milyen annak, aki nem 25-30 kiló súlyfelesleggel versenyez: beelőzgettek mindenféle ficsúrok, meg hajadonkák.

Az őrségi táj gyönyörű. Emelkedői, még több emelkedői, lankái, emelkedői, árnyékmentes útszakaszai fantasztikusak. Csak futni ne kelljen ott! Tényleg igaz, hogy egy versenyen máshogy fut az ember. Én is változtattam a stílusomon: nagyon ügyeltem rá, hogy ki tudjanak kerülni.

A loholással, a vízivással, egy-egy rockszám ismételt hallgatásával aztán el is ment az idő. A végét azért kicsit elbangáztam. Nem kanyarodtam le a megfelelő helyen, így legalább 500 méterrel többet futottam a szükségesnél (becsapva ezzel a mögöttem jövőket…). A teljesítés így is meglett, 00:37:47-es idővel értem be. Nem utolsóként!!!

A következő alkalomra az eggyel hosszabb távot fogom megcélozni, de addig biztosan elmegyek a helyszínre, hogy legalább néhányszor begyakoroljam a pontos útvonalamat, mielőtt idegen országok határőreitől kell frissítést kérnem…

 

Sportra fel, győzni kell!”

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!