Mesebeli tavon végzi az utolsó simításokat az Adolf, Fejes kenupáros

Adolf Balázs és Fejes Dániel kenupáros már Japánban készül a közelgő olimpiai futamára. A fiúk több szempontból is különösen érdekesek, egyrészt svéd stílusban eveznek, vagyis a hajó egyazon oldalán húzva lapátolnak, másfelől rendkívül fiatalok, 21 évesek. Dani és edzőjük, Németh Szabolcs a Merkapt-Mekler László Sport Egyesület tagja, Szabit kérdeztük a kinti körülményekről.

Sikerült az átállás?

Elég nehézkes volt, ugyanis harminc órát utaztunk – kezdi Szabolcs. – Helsinkin keresztül repültünk Tokióba, majd onnan Takamacuba, ami 800 kilométerre van Tokiótól. Az elején még kóvályogtak a fiúk, de már jobb, szerdán meg tudtuk tartani az első igazán értékelhető edzést.

Mit kell tudni a jelenlegi edzőtáborról?

Egy szállodában vagyunk, annak is 10. és 11. emeletén, teljesen elszeparálva a japán vendégektől. Mindenhova elkísérnek minket a szervezők, még a lift gombját se mi nyomjuk meg, olyan szinten óvnak minket mindenfajta érintkezéstől. Csak a magyar válogatott lakik itt, a Fuku-tó, ahol edzünk, körülbelül negyvenpercnyi buszútra van a hoteltól, csak mi edzünk ott.

Van lehetőség mindenre, ami a versenyfelkészülés utolsó szakaszában fontos?

Abszolút, tényleg egy szavunk nem lehet, minden tökéletes. Egy ezer méteres pálya van felbójázva, egy négyezer méteres kört lehet így megtenni. Szél nincs, a víz tökéletes, hegyek övezik a pályát, zöld és vadregényes minden. Vagyis a látvány gyönyörű, a pálya evezhetősége kifogástalan, és minden a rendelkezésünkre áll, ami kell: motoros, edzőterem, gyúrószoba, jégkád.

Mikor utazik tovább a magyar küldöttség a verseny helyszínére?

Szombaton indulunk útnak, vasárnap már Tokióban, az olimpiai futamok helyszínén edzünk, hétfőn pedig kezdődnek a kajak-kenu versenyei.

Mennyire bírjátok a bezártságot?

Valóban nem mehetünk sehova a szálloda, busz, edzőpálya hármason kívül, de próbálják oldani az erős kontrollt a szervezők, a napokban volt Tótka Sanyi születésnapja, akit felköszöntöttek, nagyon kedvesek voltak, tényleg mindenben próbálnak a kedvünkben járni. Persze ha nem így lenne, akkor sem lenne gond, mi már az utolsó simításokra összpontosítunk.

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!