Milák a világranglista élén

Milák Kristóf egyetlen századmásodperccel maradt el Cseh László Európa-csúcsától (amit még a 2008-as pekingi olimpián úszott)! A 18 éves úszó ezzel az idővel nyert volna a riói olimpián, mint ahogy a legutóbbi két vb-n is, hiszen senki nem tudott az utóbbi két évben 1:53-on belül úszni.

A debreceni országos bajnokság nyitónapján Milák Kristóf megnyerte a 200 pillangót. Ez önmagában még nem lenne hír a 18 éves úszó tavalyi eredményei után, persze. Ami viszont igazán elképesztő, hogy félelmetes idővel nyert (1:52.71), egyetlen századmásodperccel elmaradva Cseh László pekingi Európa-csúcsától.

Ezzel az idővel Milák Kristóf a világranglista élére ugrott, letaszítva onnan a világbajnoki címvédőt. Chad le Clos idejénél (1:55.06) egyébként az OB-n ezüstérmes Kenderesi Tamás is jobbat úszott.

Ha arra gondolunk, hogy március vége felé még messze van a csúcsformától, akkor igazán bizakodva várhatjuk a későbbi versenyeket. Annál is inkább, mert az elmúlt két szezonban egyedül Cseh Laci tudott 1:53-on belül úszni, 2016 májusában, a londoni Európa-bajnokságon (1:52:91). Azaz a riói olimpia (Michael Phelps – 1:56.36), és a kazanyi vb (Cseh László – 1:53:48), illetve a budapesti vb (Chad Le Clos – 1:53:53) aranyérmesei mind gyengébb idővel nyertek, mint amit most a 18 éves Milák Kristóf úszott!

Forrás: Magyar Úszó Szövetség

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!